Știrile noastre

2894 vizualizări

Eurofest - Moldova a revenit cu locul II și amintiri pe viață

De 20 de ani Moldova este reprezentată la Competiția Europeană în cadrul programului educațional Odyssey of the Mind — EUROFEST. În fiecare an Eurofestul are loc într-o țară diferită, oferind astfel tinerilor oportunitatea de a călători și cunoaște culturi noi. De asemenea, tinerii sunt adevărați ambasadori ai țării lor, ducând faimă potențialului uman creativ cu care ne mândrim.

În acest an, în cadrul Competiției Naționale au fost nominalizate 6 echipe pentru a participa la Eurofest, iar 4 dintre ele: „Butterflies”, „Blue Magic” din Cimișlia și „The Lighters” și „Inventors” din Sălcuța au mers în Belarus pentru a concura cu încă alte 60 de echipe din: Polonia, Elveția, Germania, România, Rusia, Belarus, China și India, revenind acasă cu premii și mențiuni! Printre câștigători se numără și echipa „Butterflies”, cu locul II la problema mixtă.În cadrul evenimentului, echipele și-au prezentat soluția problemei de lungă durată cu care au câștigat etapa națională și au rezolvat problema spontană. Ceea ce face diferit Eurofestul de celelalte competiții în cadrul programului este problema mixtă. Specificul acesteia este că trei echipe din țări diferite se unesc pentru a soluționa timp de 2 -3 zile o problemă cu totul nouă pentru ei, legând relații și prietenii unii cu alții, învățând despre cultura celorlalte țări și promovând Moldova.Echipa mixtă

Echipa „Blue Magic” s-a ales cu mențiune pentru curaj și abilitatea de a duce lucrurile la bun sfârșit.De asemenea, are loc și seara interculturală, în care fiecare dintre țări prezintă prin dans, muzică și costume populare țara din care vin.

Evenimentul a avut loc în Zubrenok — o tabără înconjurată de priveliști minunate și natură extraordinară, iar pentru a cunoaște mai bine despre țara gazdă au mers în excursie într-un sat tradițional, în care au cunoscut tradițiile și obiceiurile localnicilor.Mulțumim tuturor suporterilor, antrenorilor și părinților care au susținut și încurajat echipele pentru a avea această experiență.

În 2018 Eurofestul va avea loc în Germania, Potsdam între 27.04.2018 și 02.05.208. Mai jos vedeți un teaser al evenimentului.