2134 vizualizări

Aplică pentru Media Camp 2017 – educație media, fotografie, video și social media

Centrul Media pentru Tineri lansează ediția a doua „Media Camp”, tabără pentru tinerii interesați de jurnalism. Echipa de formatori de la CMT au pregătit ateliere media interactive, instruiri în social media cu specialiști de la DW Akademie (Germania), seri tematice și activități de team building pentru cei 35 de participanți.

Dacă ești interesat/interesată de mass media, vrei să înțelegi cum ne informează jurnaliștii și care e rolul tău în circuitul știrilor, completează formularul și vino la Media Camp 2017 în perioada 27 iunie – 1 iulie, 2017.

Cu ce te vei ocupa la Media Camp?

 • Vei învăța să filmezi și să realizezi un video;
 • Vei învăța să faci fotografii calitative;
 • Vei afla cum se scriu știrile;
 • Vei înțelege influența social media;
 • Vei înțelege ce este Educația Mediatică.
 • Pentru #MediaCamp2017 vor fi selectați 35 de tineri din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani. După încheierea etapei de înscriere doar cei selectați vor fi contactați de către coordonatorul evenimentului.

Data-limită de înscriere este 5 iunie, 2017.

Bonus! La Media Camp 2017 vei vorbi limba engleză, vei cunoaște tineri din toate regiunile Republicii Moldova, vei pleca cu una-două prietenii create și cu multe amintiri plăcute!

Iată formularul.

Locul desfășurării: Coștești, Ialoveni.

Participarea: gratuit.

Atenție! CMT garantează confidențialitate și își asumă responsabilitatea de a utiliza materialul video de prezentare doar în scopul de selectare a participanților.

Media Camp 2017 este organizat de AO Centrul Media pentru Tineri cu susținerea partenerilor internaționali DW Akademie.
8376 vizualizări

Aplică pentru Wave Week Moldova 2017 - Fii schimbarea în comunitatea ta!

Ești TÂNĂR și MOTIVAT să faci o schimbare în comunitatea ta? Dacă DA, atunci acest program este pentru tine. „Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) te invită să participi la cea de a 9-a ediţie a „Wave Week Moldova” (WWM 2017), școală de vară ce se va desfășura între 17 – 23 iulie, la baza de odihnă „Dacia Marin”, Vadul-lui-Vodă.

Implementat de către echipa Asociației pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Spark the Wave din SUA și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Ambasada SUA din Republica Moldova, „WWM 2017” reprezintă un program de liderism și voluntariat care va reuni 100 participanți din întreaga țară.

Școala de vară îşi va desfăşura activităţile în limbile engleză şi română. După școala de vară, tinerii vor dezvolta propriile proiecte de voluntariat, atât la nivel local, cât și la nivel național.

Care sunt beneficiile participării la programul WWM 2017?

 • Îți dezvolți abilitățile de lider și lucru în echipă;
 • Dobândești abilități de comunicare eficientă interpersonală și interculturală și de gestionare a conflictului;
 • Acumulezi cunoștințe și experiență în planificarea și implementarea proiectelor de voluntariat;
 • Îți creezi o comunitate mare de prieteni din toată Moldova;
 • Ai parte de multă, multă distracție!!!

Care sunt cerințele de participare?

 • Să ai vârsta între 14-17 ani;
 • Să fii din orice regiune din Moldova – încurajăm participarea tineri lor din sate și raioane, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea Transnistreană;
 • Să participi pe toată durata școlii de vară (17-23 Iulie 2017);
 • Să fii motivat să implementezi proiectele de voluntariat la nivel local și/sau național în perioada iulie-octombrie 2017;
 • Să fii dornic de a împărtăși experiența acumulată cu colegii/prietenii din comunitate, pe rețele de socializare, în media și la evenimentul de totalizare a rezultatelor proiectelor de voluntariat implementate după școala de vară;
 • Să îți permiți achitarea taxei de participare de 700 lei, aceasta fiind contribuția participanților pentru a acoperi o parte din cheltuielile de organizare.

Completează FORMULARUL DE APLICARE ONLINE.
Data limită de aplicare este 28 Mai, ora 18:00.


Pentru mai multă informație contactați Coordonatorul programului Wave Week Moldova, din cadrul „Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” Igor Zaharov la adresa de email waveweek.moldova@usalumni.md, sau telefonic 068 227 269.

Wave Week Moldova 2017 Promo Video from Igor Zaharov on Vimeo.


Referință: https://www.facebook.com/waveweekmoldova/?fref=ts | trecerea prin referinta: 1285
2779 vizualizări

Aplică pentru GLOW TOBE 2017

Corpul Păcii Moldova în parteneriat cu organizațiile EuMiscMoldova, Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) și MilleniuM invită tinerii din Republica Moldova cu vârstă cuprinsă între 14-18 ani să participe la Tabăra GLOW TOBE (acest acronim înseamnă — fetele conduc lumea noastră, și dezvoltarea excelenței la băieți). Toți invitații vor participa la activități distractive și lecții provocatoare cu subiecte importante, cum ar fi abilitate de lider, stilul de viață sănătos, egalitatea de genuri, și altele. Tabăra este o ocazie excelentă de a practica și de a îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză, de a interacționa cu voluntarii americani, și de a face cunoștință cu alți tineri din toată Moldova.

Ce este Tabăra GLOW TOBE? Tabăra GLOW TOBE este dedicată dezvoltării abilităților de liderism pentru tineri. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani vor participa la activitățile de grup cu accent pe egalitate de gen, respectul de sine, stabilirea obiectivelor și dezvoltarea carierei. Această tabără de asemenea va ajuta elevii să afle mai multe despre liderism, un mod de viaţă sănătos şi luarea deciziilor, precum şi despre implicarea în activităţile de voluntariat şi comunitate. Această tabără oferă oportunitatea pentru tineri de a discuta deschis opiniile lor cu privire la ei însăși și unde se vor vedea în viitor. În plus, ei vor mai participa la o varietate de jocuri de echipa, sport, cântece și rug de tabără!

Locație: Tabăra Romanița, Or. Călărași Când: 3-9 iulie 2017

Contribuție personală: Achiți doar costul drumului și 500 de lei pentru o săptămâna. Este oferit un număr limitat de burse. Vă rugăm să completați FORMULARUL și înmânați-l voluntarului Corpului Păcii din localitate sau expediați-l scanat prin email glowtobe.moldova@gmail.com. Termenul de aplicare este 31 mai 2017, însă vom accepta formularul taberei până vom încheia numărul de locuri. Până la 5 iunie 2017 veți fi anunțat, dacă sunteți acceptat. Pentru a beneficia de bursă completați acest FORMULAR BURSE.

Limba de comunicare: Deşi tabăra “GLOW TOBE” va avea activităţi în limba engleză pentru unele activităţi în grupuri mici, majoritatea activităţilor în tabără vor avea loc în limba română. Vor fi de asemenea nişte grupe, care vor lucra totalmente în limba română. Solicitanţii vor indica dacă doresc să fie în grup cu limba engleză ori română. Toți tinerii interesaţi vor fi luaţi în considerare.

Viitorul Taberei GLOW TOBE: În acest an, directorii taberei GLOW TOBE vor continua programul tabăra la clubul, care va dota participanţii cu totul de ce ei au nevoie să ia cu ei acasă pentru a împărtăşi cu şcolile şi comunităţile lor, transformând astfel elevii în nişte lideri comunitari şi răspândind misiunea şi distracţia de la tabără prin toată Moldova.

Dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail glowtobe.moldova@gmail.com
Referință: https://www.facebook.com/GLOWTOBEMoldova/?fref=ts | trecerea prin referinta: 845
1557 vizualizări

Hederlez - sărbătoarea etniei găgăuze la Chișinău

Participăm cu mândrie la Hederlez — Chişinau în calitate de parteneri ai evenimentului pentru că susținem și promovăm dialogul intercultural în Moldova prin cunoașterea istoriei, culturii, limbii și tradițiilor tuturor minorităților etnice din țară prin campania eu aleg Moldova / я выбираю Молдову și prin activitatea nostră zilnică. Vă invităm și pe Dvs pentru a afla mai multe despre campania eualegMoldova de la Directorul Executiv al Asociației pentru Dezvoltare Creativă , Mariana Țurcan, pentru a cunoaște oameni de vază din Găgăuzia, prezentați de către scriitorul Cartea de Aur a Basarabiei si a Republicii Moldova , Denis Rosca și pentru a trece testul de cetățenie #iCetățenie. În fiecare an pe data de 06 mai în Găgăuzia se sărbătorește una dintre cele mai importante sărbători naționale Hederlez — ziua în care se sărbătorește sosirea verii. Organizatorii urmăresc să desfășoare un eveniment cu ocazia sărbătorii Hederlez nu doar fiind un festival de dansuri și cântece naționale. Un aspect important al conceptului este scopul deschiderii ușilor Găgăuziei cu o cheie modernă, făcând cunoștință oaspeților cu poveștile personale de succes ale găgăuzilor din țară și din străinătate; prezentarea limbilor ce sunt vorbite în Găgăuzia; și promovarea cunoașterii istoriei, economiei și sportului care au loc în viața regională, dar rămân neevidențiate din anumite motive. In programul vor avea loc următoarele: 1) „Orașul Găgăuz“: curte cu o varietate de secțiuni individuale, care vor funcționa pe tot parcursul evenimentului de la 11:00 pina la 16:00 Poeziile autorilor găgăuzi; Târgul meșterilor găgăuzi; Degustare de vin; Bucătărie găgăuză; Zona pentru fotografii cu costume și decor; Zona limbilor (în afară de limba găgăuza vor fi prezentate și alte limbi, în care comunică populația Găgăuziei); Zona istorică; Zona a literaturii Găgăuze; Zona științifică; Expoziție de pictură din Școală de artă din Găgăuzia «Foto la uscat» — expoziția de fotografii; Zona de sport „Gagauzii aduc aur Moldovei“, unde se vor desfășura lupte improvizate; Prezentarea meșteșugurilor 2) Partea festivă: cu siguranță, astfel de sarbatoate ca Hederlez fără dansuri și cântece nu poate fi lansată! Dar, subliniem din nou, aceasta nu va reprezenta partea fundamentală a evenimentului. 3) „Găgăuzia și Moldova — Povestea de succes“ : manifestări publice de tineri sportivi, studenți, oameni de cultura și reprezentanți ai diferitelor sfere de activități, fiecare vorbitor va avea la dispoziție 8-10 minute pentru a discuta despre Găgăuzia, cu ce a contribuit el la istoria Găgăuziei și Moldovei, dialog intercultural și etc. Felicităm Grupul Tineretului pentru Solidariate Interetnică pentru inițiativă !
2830 vizualizări

Eurofest - Moldova a revenit cu locul II și amintiri pe viață

De 20 de ani Moldova este reprezentată la Competiția Europeană în cadrul programului educațional Odyssey of the Mind — EUROFEST. În fiecare an Eurofestul are loc într-o țară diferită, oferind astfel tinerilor oportunitatea de a călători și cunoaște culturi noi. De asemenea, tinerii sunt adevărați ambasadori ai țării lor, ducând faimă potențialului uman creativ cu care ne mândrim.

În acest an, în cadrul Competiției Naționale au fost nominalizate 6 echipe pentru a participa la Eurofest, iar 4 dintre ele: „Butterflies”, „Blue Magic” din Cimișlia și „The Lighters” și „Inventors” din Sălcuța au mers în Belarus pentru a concura cu încă alte 60 de echipe din: Polonia, Elveția, Germania, România, Rusia, Belarus, China și India, revenind acasă cu premii și mențiuni! Printre câștigători se numără și echipa „Butterflies”, cu locul II la problema mixtă.În cadrul evenimentului, echipele și-au prezentat soluția problemei de lungă durată cu care au câștigat etapa națională și au rezolvat problema spontană. Ceea ce face diferit Eurofestul de celelalte competiții în cadrul programului este problema mixtă. Specificul acesteia este că trei echipe din țări diferite se unesc pentru a soluționa timp de 2 -3 zile o problemă cu totul nouă pentru ei, legând relații și prietenii unii cu alții, învățând despre cultura celorlalte țări și promovând Moldova.Echipa mixtă

Echipa „Blue Magic” s-a ales cu mențiune pentru curaj și abilitatea de a duce lucrurile la bun sfârșit.De asemenea, are loc și seara interculturală, în care fiecare dintre țări prezintă prin dans, muzică și costume populare țara din care vin.

Evenimentul a avut loc în Zubrenok — o tabără înconjurată de priveliști minunate și natură extraordinară, iar pentru a cunoaște mai bine despre țara gazdă au mers în excursie într-un sat tradițional, în care au cunoscut tradițiile și obiceiurile localnicilor.Mulțumim tuturor suporterilor, antrenorilor și părinților care au susținut și încurajat echipele pentru a avea această experiență.

În 2018 Eurofestul va avea loc în Germania, Potsdam între 27.04.2018 și 02.05.208. Mai jos vedeți un teaser al evenimentului.

2672 vizualizări

EcoMania 2017 - suntem activi și utili!

EcoMania este deja la a treia ediție în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Creativă cu suportul Ambasadei SUA în Moldova, ceea ce ne face nespus de mândri pentru rezultatele obținute împreună cu coordonatorii locali și echipele de voluntari din toate colțurile Moldovei. EcoMania este proiectul ecologic de voluntariat în cadrul căruia îmbinăm eficient activismul civic și acțiunile de voluntariat cu creativitatea în abordarea problemelor de mediu și soluționarea acestora. În perioada martie — mai 2017 în toată Moldova au loc sesiuni de informare și organizare a echipei: #EcoInformat, #EcoOrganizat; ateliere de reciclare: #EcoTrendy și acțiuni de salubrizare #EcoQuest, iar la finalul proiectului vom celebra rezultatele obținute în cadrul evenimentului de totalizare #EcoExpoziție.

În acest an coordonatorii locali din: Chișinău, Trușeni, Bălți, Călărași, Comrat, Cantemir, Fălești, Orhei și Ungheni implementează cu succes planul de acțiuni EcoMania 2017. Vă invităm să vedeți câteva poze de la activitățile lor.

#EcoInformat

Chișinău, Elimul Nou
Ocnița

#EcoOrganizat

Susleni

#EcoTrendy


ComratCantemir
Trușeni

#EcoQuest

BălțiCălărașiChișinău, Elimul NouChișinău

#EcoExpoziție

La finalul lunii mai completăm cu fotografii.

Mai multe poze puteți urmări pe pagina noastră de facebook EcoMania, nu uitați să susținenți coordonatorii locali cu like și share.

3711 vizualizări

Study English in the USA at the „Greenheart English Camp”

Are you looking for an ESL summer camp that goes beyond the classroom? Join Greenheart English Camp, an all-inclusive ESL summer camp for global leaders. Our multinational camp is designed for international teens between the ages of 12-18 years old. Located in Healdsburg, California (70 miles north of San Francisco) along the Russian River, Greenheart English Camp takes place on a beautiful and safe boarding school campus.

Program Dates: July 15-August 4, 2017
Program Price: $3,900
Early Bird Discount: Submit your application and deposit by May 1, receive $50 off the program price!

Greenheart English Camp includes:

 • 16+ hours per week of ESL and American culture classes led by certified, native-English-speaking teachers
 • Global leadership training including guest speakers and interactive workshops on worldview and critical thinking
 • Training on cultural differences that apply in University, business and social settings.
 • Tour of University of California, Berkeley and other exciting excursions, including Golden Gate Park, Exploratorium, Alcatraz, Hop-on Hop-off city tour, Fisherman’s Wharf, and Market street in San Francisco
 • Volunteer projects and related discussions on environmentalism
 • Greenheart English Camp Completion Certificate and Letter of Recommendation as requested
 • Multinational student group – please see the map below
Check out the promo video.

And read carefuly the brochure:

Greenheartenglishcamp Russian by Viorica Budu on Scribd


You can apply HERE till 12th of May.

6506 vizualizări

ERASMUS+ Youth Exchange in Konya, Turkey

CDA is seeking for 6 motivated young people to attend the ”MEVLANA’S TOLERANCE GARDEN” Youth Exchange in the Frame of ERASMUS+, that will take place in Konya, Turkey, between 6-13th of July. The event is organized by CEO Countrywide Educational Organizations, with the support of European Commission.

The project is prepared by inspiring from the worldwide popular sentences of Mevlana “Come, come whoever you are.” and it is based on the values of Mevlana such as respect, love, peace, toleration and opponent of discrimination, pluralism. Our project aims to develop the relationship between our country and European countries relying on the toleration and respect in the European Union adjustment process. It also targets to destroy the negative thinking as islamophobia, becoming very popular.

The aims to make a significant contribution to struggles against Islamophobia, strengthening the social adaptation, preventing xenophobia and adopting the tolerance. During the project visits to local managements and political parties will be done, and the introduction of the democratic structure and positive steps of European Union membership process for youth will be promoted.

Participant Countries: Turkey, Italy, Greece, Moldova and Romania
Number of Participants (per team): 5
Number of Leaders (per team): 1
Target Group: 18 – 30 years old – (Leaders with no age limit)
Date: To be announced (First weeks of July is foreseen)
Venue: Konya / Turkey
Language: English
Participation Fee: 100 euro

You can find the INFOPACK HERE
If you are interested, send us your motivation letter to adc@usalumni.md.

10029 vizualizări

Call for participants GLOBAL IN FELLOWSHIP 2017

Interested in international politics, diplomacy and conflict resolution? Are you a leader in your community and are you looking to meet more leaders in the same age group? Apply for Global-In Fellowship, come to Berlin and experience a unique project together with youth from 12 different countries!

WHAT? A three-week youth project in politics and diplomacy, providing opportunities to explore international relations and to enhance diplomatic skills. All direct costs, including travel expenses, are covered.

WHEN? July 8th-28th, 2017

WHO? 60 participants aged 16 to 20 from Belgium, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Germany, Greece, Jordan, Moldova, Morocco, Norway, Poland, and Sweden.

APPLY! Application opens on Sunday, April 16th. An early bird deadline closes on April 27th. The main deadline is scheduled for May 14th.Visit the WEB SITE, and the FACEBOOK PAGE for more information!
Referință: https://global-in-fellowship.com/project/ | trecerea prin referinta: 893
1419 vizualizări

Teaching English to the Selfie generation - conferință pentru profesorii de limbă engleză din întreaga țară

Profesorii de Limba Engleză din toată Moldova sânt invitați să participe la ediția a 4-a a Conferinței Internaționale, practico-științifice a profesirilor de Limba Engleză, organizată de către „META — Moldova”, pe 28-30 Aprilie, 2017.

Acest eveniment oferă profesorilor posibilitatea de a afla despre noile tendințe și metode de predare a limbii engleze de la colegi din Marea Britanie, România, SUA, Ucraina, Croația, Turcia, Grecia, etc.

Participanții la eveniment vor avea posibilitatea să:

— prezinte un proiect de lecție, articol științific în cadrul sesiunilor paralele din data de 29 sau 30 Aprilie;
— participe la sesiunile din cadrul conferinței prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
— publice articole în broșura conferinței (publicație activă) sau în ediția specială a META Magazine (publicație pasivă) care vor fi editată pînă la începutul Conferinței;
— întântâlnească profesori de limba engleză din diferite țări în cadrul conferinței;
— lanseze și afla mai multe despre proiecte dedicate dezvoltării profesionale și implicarea elevilor în proiecte de colaborare cu instituțiile de învățămînt din străinătate.

Din agenda Conferinței:


* Perioada conferinței — 28 Aprilie începînd cu ora 15.30 — 30 Aprilie 2017, pînă la ora 14.30.

28 Apriie 2017 — găzduit de Liceul teoretic Gheorghe Asachi (sala de festivități). (strada București 64)

14.00-15.30 Înregistrarea participanților;
15.30 — 16.30 Ceremonia de deschidere a conferinței — oaspeți de onoare; reprezentați ai Ministerului Educației, Ambasadei Marii Britanii și a partenerilor din diferite țări;
16.30 — 18.00 Sesiunile plenare prezentate de oaspeți de onoare din Croația, Marea Britanie, etc.

29 Aprilie 2017 — găzduit de Liceul teoretic Spiru Haret (strada Maria Cibotari 53)

10.00 — 13.00 Sesiunile teoretico-parctice paralele, prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
13.00 — 14.00 Prînz
14.00 — 17.00 Sesiunile teoretico-prarctice paralele, prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
18.00 — 20.00 Cină și concert organizat cu ocazia celei de a 4-a ediții a Conferinței Internaționale a Profesorilor de Limba Engleză — organizat de Liceul teoretic Onisifor Ghibu. (strada Nicolae costin 63A).

30 Aprilie 2017

10.00 — 13.00 Sesiuni paralele găzduite de Liceul Spriu Haret;
13.00 — 14.30 Ceremonia de închidere a Conferinței.

Organizatorii asigură cazare și rambursează cheltuielile de transport pentru participanții din regiuni.
Pentru a afla mai multe detalii despre Conferință și posibilități de participare vă reconmandăm să accesați web-site-ul de mai jos.
meta2016.weebly.com/


Referință: http://meta2016.weebly.com/ | trecerea prin referinta: 1153