Alumni news

660 vizualizări

iMândrie - aplicația online a cetățenilor mândri de Moldova

Asociația pentru Dezvoltare Creativă anunță lansarea concursului iMândrie. Aplicația online este creată în cadrul campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову, cu scopul de a face auzită vocea cetățenilor mândri de Moldova.

Spune tuturor cât de mult te mândrești cu țara ta participând la concursul „iMândrie”! Îndeplinește câțiva pași foarte simpli, pe pagina ichoosemoldova.usalumni.md/ro/imandrie, pentru a câștiga o excursie de suflet și alte premii cu emoții de Moldova. Vor fi aleși trei câștigători care vor acumula cele mai multe voturi.

Locul I – zbor cu balonul deasupra Moldovei, două tricouri și două căni cu imprimeurile campaniei.
Locul II – excursie la Soroca pentru două persoane pentru o zi cu masa inclusă, două tricouri și două căni cu imprimeurile campaniei.
Locul III – două tricouri și două căni cu imprimeurile campaniei.

Perioada concursului: 17 octombrie – 12 decembrie 2016.

Câștigătorul va fi anunțat pe data de 14 decembrie pe pagina de Facebook eualegMoldova, site-ul ichoosemoldova.usalumni.md/imandrie și pe e-mail.
Fii promotorul țării tale și fii mândru/ă de ea! Mult noroc și inspirație!
Referință: http://ichoosemoldova.usalumni.md/ro/imandrie | trecerea prin referinta: 329
672 vizualizări

Înregistrează-te ACUM la Diamond Challenge Moldova

Înscrierile pentru Diamond Challenge Moldova se apropie de ultima sută de metri. Până la data de 15 octombrie inclusiv, mai ai șansa să te înscrii în cea mai tare competiție de antreprenoriat pentru liceenii din întreaga lume.
Dacă cumva ți-au scăpat noutățile despre Diamond Challenge Moldova, noi îți spunem că aceasta este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată elevilor claselor a 9-12-a (licee, colegii, școli profesionale) cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Diamond Challenge se află la cea de-a patra ediție în Republica Moldova, iar Din 2013, de când organizația INVENTO a devenit gazdă a proiectului, cinci dintre echipele din R.Moldova au reușit să să clasifice în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 16000$.
Ca să devii parte a competiției asigură-te că:
 • Ești elev(ă) în clasa a 9-12-a;
 • Ai o echipă din cel puțin 2 și cel mult 4 membri;
 • Cunoști engleza cel puțin la nivel conversațional (*competiția națională și internațională se desfășoară în limba engleză);
 • Echipa ta are un mentor (profesor, antreprenor local etc), gata să vă ghideze pe tot parcursul competiției;
 • Ești pregătit să cunoști o abordare inovativă a domeniului de business, să consulți mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte cu echipa o idee de afacere.
Dacă întrunești condițiile sus-menționate, atunci ai undă verde pentru a te înscrie pe site-ul internațional al competiției la www.diamondchallenge.org, până la data de 15 Octombrie.
Două cele mai bune idei de afacere (una de la categoria business și alta de la antreprenoriat social) vor fi premiate cu câte un premiu în valoare de 1000 USD și o călătorie în SUA la finala internațională a concursului.
Cât despre agenda proiectului, curriculă, mentorat, premii, câștigători ai edițiilor anterioare și alte informații utile pentru tine, le poți găsi în infopack-ul Diamond Challenge Moldova pentru 2016-2017.
Pentru mai multe informații, poți să ne contactezi oricând la:
Email: info@diamondchallengemoldova.org
Telefon: 069007798 / 060067681
Facebook
Site INVENTO
„Diamond Challenge Moldova” este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.
Referință: http://invento.md/index.php?id=60 | trecerea prin referinta: 190
5457 vizualizări

The American English E-Teacher Program Is Back!

The U.S Embassy Moldova is excited to announce the new American English (AE) E-Teacher Program. Courses will begin in January 2017. The AE E-Teacher. The program is an online, professional development suite for international English language teaching professionals. It offers 8-week online courses developed by U.S. educational institutions, massive open online courses (MOOCs) based on the 8-week courses; webinars; and an online community of practice. Click HERE for complete information.

Applications submission deadline is October 16, 2016. For more information on the available courses and eligibility criteria please click HERE. To submit your application please fill in the application form and send it to education-moldova@state.gov
Questions? Contact us: AE_Eteacher@state.gov
Referință: https://moldova.usembassy.gov/e-teacher-program.html | trecerea prin referinta: 301
762 vizualizări

eualegMoldova QUIZ: Moldova - frumos și gustos

Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și Erudit Club te invită la cel de-al doilea eveniment #eualegMoldova QUIZ cu tematica „Moldova – frumos și gustos”, ce va avea loc luni, 10 octombrie, ora 18:30, la Erudit Club, str Pușkin 52. Cu întrebările create de Erudit Club, evenimentele „eu aleg Moldova” QUIZ sunt parte a campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову desfășurată de Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și oferă tinerilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Moldova: cultura, geografia, istoria și oamenii săi. Jocurile #eualegMoldova QUIZ sunt desfășurate într-un stil creativ în care tinerii lucrează în echipă pentru a oferi răspunsuri la întrebările propuse. Creează-ți echipa din 4-6 membri și participă și tu la jocurile QUIZ împreună cu prietenii și colegii tăi! Pentru înregistrare, scrie o postare în event cu denumirea echipei. Vino să descoperi și să înveți lucruri noi despre Moldova la #eualegMoldova Quiz!
654 vizualizări

Top 10 tips for documentary film making from Melody Gilbert

Vino la discuție cu regizoarea Melody Gilbert pentru a descoperi cele râvnite secrete din domeniul realizării filmelor documentare. Vă invităm la o seară de destăinuiri profesionale vineri seara, 30 septembrie, la Draft Centru, str Constantin Tănase 6, între orele 18:30 – 20:00. Activitatea este organizată de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă și se aliniază tematic Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – MOLDOX, ce se desfășoare în această săptămână în Cahul. Melody Gilbert este o producătoare independentă de filme documentare și profesoară de film. Începând cu 2002, a regizat, a produs și afilmat (uneori a și montat) 7 documentare de lung-metraj. Din 2011 până în 2015, Melody a fost profesoară la Universitatea Americă din Bulgaria (aubg.edu), predând unei noi generații de regizori de film documentar. De asemenea, a fost timp de 5 ani, tutore la Balkan Documentary Center din Sofia. În prezent, Melody locuiește în Chicago, continuă să facă documentare și predă la celebrul ei ”Documentary Boot Camp”, pentru studenții din întreaga lume. Printre filmele ei se numără: ”Married at the Mall” (2002), ”Whole” (2003), ”A Life Without Pain” (2005), ”Urban Explorers: Into the Darkness” (2007), ”Fritz: The Walter Mondale Story” (2009) și ”The Summer Help” (2016). A fost de asemenea, producator executiv la filmele: ”Disconnected” (2008), ”NUMB” (2011) și ”American Heart” (2014). A produs premiatul ”Starfish Throwers” (2014), pe care Huffington Post l-a catalogat drept; „cel mai sincer documentar din 2014”; și pentru care a fost recompensată de curând cu un premiu ”James Beard”. Cel mai recent proiect al său se numește ”The Summer Help” (2016), pe care l-a produs, regizat și filmat. Mai multe detalii urmăriți pe pagina evenimentului pe Facebook.
858 vizualizări

Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială - MOLDOX a început la Cahul

Moldox Festival a început! Participanţii şi tutorii au urcat pe scena Palatului de Cultură plini de entuziasm şi hotărâţi să aducă o schimbare socială prin film documentar. Zeci de tineri din toată Moldova vor beneficia de workshop-uri facilitate de către profesioniști în domeniu. Festivalul va dura 5 zile, între 25 și 29 septembrie și se desfășoară la Cahul.

Printre invitații de onoare la ceremonia de deschidere a Moldox Festival au fost Joseph Tordella — Public Affairs Oficer de la Ambasada SUA, ambasadoarea Suediei — Signe Burgstaller, Monica Babuc — Ministra Culturii, bunica de la Văleni care a cântat cu Zdob și Zdub și Asa Sjösröm, fotojurnalistă din Suedia, de a cărei expoziție de fotografii realizate în Moldova se bucură toți participanții în holul Palatului de Cultură din Cahul.

MOLDOX este un eveniment organizat de către SVENSKA FILMSTUDION,Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Centrul CONTACT-CAHUL cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei Suediei la Chișinău, Ambasadei SUA în Moldova, al Primăria Cahul, al Fundației Est-Europene, DVV International și al Institutului Cultural Roman.

Urmăriți poze din prima zi de MOLDOX și MOLDOX LAB. Mai multe descoperiți pe pagina de Facebook și pe pagina web al Festivalului.7765 vizualizări

Comunicat: Prima ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – „MOLDOX” va avea loc la Cahul între 25-29 septembrie 2016

MOLDOX este un festival internațional de film documentar ce se va desfășura în premieră în Moldova și anume în orașul Cahul, între 25-29 septembrie 2016. Misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. MOLDOX depășește limitele unui festival și se implică activ prin crearea unei platforme unde se vor putea obține informații despre calls-for-action, workshop-uri organizate pentru ONG-uri și APL-uri, masterclass-uri și seminarii pentru tineri susținute de producători experimentați în filmul documentar din Moldova și peste hotare.

moldox-link-imagineProiecțiile de film, acțiunile cu autoritățile locale și cu ONG-urile, și workshop-urile din acest an vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: Exodul, Libertatea de exprimare, Pământ și oameni.

În cadrul festivalului MOLDOX vizitatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume, dar și vor putea participa la diferite activități, workshop-uri și masterclass-uri (MOLDOX LAB) dedicate tuturor celor care își doresc să genereze schimbări sociale prin puterea filmului documentar.

Astfel organizatorii pun la dispoziție workshop-uri pentru film și fotografie coordonate de profesioniști în domeniu. Fiecare proiecție de film va fi urmată de discuții și chemare la acțiune. Intrarea la toate proiecțiile de film este gratuită. Filmele vor fi proiectate in limba originală cu subtitrări în limba română.

Printre invitații speciali ai evenimentului vor fi: Vasile Ernu-scriitor și publicist român, Alexandra Pascalidou – Suedia, Europeanul Anului 2015, Ana-Felicia Scutelnicu – regizoare din Moldova cu multiple premii internaționale, Vika Jigulina – DJ și producător de muzică născută la Cahul, Moritz Siebert (Germania) – regizorul filmului „Those who jump”, Rokhsareh Ghammaghami (Iran) – regizoarea filmului „SONITA”, Vlad Petri (România)– regizorul filmului „București, unde ești?”

MOLDOX este un eveniment organizat de către SVENSKA FILMSTUDION,Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Centrul CONTACT-CAHUL cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei Suediei la Chișinău, Ambasadei SUA în Moldova, al Primăria Cahul, al Fundației Est-Europene, DVV International și al Institutului Cultural Roman.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori și filme găsiți pe site-ul oficial al festivalului, pe pagina de Facebook sau contactând telefonic pe responsabil comunicare, Mariana Țurcan, 069670119.


Temele, filmele și panelurile de discuție din cadrul festivalului MOLDOX

Proiecțiile de film, acțiunile cu autoritățile locale și cu ONG-urile, și workshop-urile din acest an vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: Exodul, Libertatea de exprimare, Pământ și oameni. Filmul de deschidere a festivalului este „Europa, la o săritură” regizat de Moritz Siebert, Estephan Wagner, Abou Bakar Sidibé 82 min. Danemarca, 2016.

Exodul: Oamenii îşi părăsesc foarte greu pământul pe care văd lumina zilei, familiile în care se nasc, locul în care copilăresc. Acest fenomen însă nu este unul specific zonei noastre, ci este unul global. Pe această temă vor fi ecranizate următoarele filme documentare:

 • ”IF I HAD IT MY WAY I WOULD NEVER LEAVE”, Marko Grba Singh, (15 min) Serbia, 2015
 • ”WAITING FOR AUGUST”/ „AȘTEPTÂND LUNA AUGUST”, Teodora Mihai, (88 min) Belgia/Romania, 2014;
 • ”Coins in the Cup”/„ Cana cu trei bani”, Alexandra Pascalidou, Lisa Jarenskog ,(82 min), Suedia;
 • ”WITHIN A WALLED WORLD”/ „CAPTIVI ÎNTRE ZIDURI”, Anna Wittea și Josefien van Kooten, (29 min), Olanda, 2016;
 • ”LOVE STORY IN SIRIA”, Sean McAllister, (76 min) Marea Britanie/ Franța/ Liban/ Siria, 2015.
După ecranizarea filmelor, vor avea loc paneluri de discuție moderate de Vasile Ernu, în cazul dat cu tema: „Exodul: un fenomen care lasă răni adânci și oferă șanse unice”. Invitați: Invitați: Elena Bacalu, deputat parlamentar: Ion Dolganiuc, primarul satului Colibași, Raionul Cahul; Ana Revenco, Director executiv „La Strada”.

Libertate de exprimare: Libertatea de exprimare este un drept fundamental și subiect sensibil în zonele şi
regiunile în care acest drept fundamental a fost încălcat şi reprimat o perioadă mai lungă de timp. Despre acest subiect vor fi ecranizate următoarele filme:

 • ”Autopcity”, Moldova, Ștefan Rusu, 75min;
 • ”DANGEROUS ACTS STARRING THE UNSTABLE ELEMENTS OF BELARUS/ BIELARUS ELEMENTE INSTABILE, ACTIVITĂȚI PERICULOASE”, Madeleine Sackler, (76 min), SUA/ Marea Britanie/ Bielorusia, 2013;
 • ”WHERE ARE YOU BUCHAREST?/ BUCUREȘTI, UNDE EȘTI?”, Vlad Petri, (76 min) Romania/Germania, 2014
 • ”SONITA”, Rokhsareh Ghaemmaghami, (90 min) Germania/ Elveția/ Iran, 2015.
După ecranizarea filmelor, vor avea loc paneluri de discuție moderate de Vasile Ernu, în cazul dat: „Libertatea de exprimare — despre cum se câștigă și cum se pierde un drept fundamental”. Invitați: Vlad Petri, regizor de film; Oleg Brega; Adrian Ianovici, jurnalist, Europa Liberă.

Pământ și oameni: Republica Moldova este ţara cu cea mai mare populaţie care locuieşte în spațiul rural din Europa. Aici oamenii, conform tradiției, sânt foarte legaţi de acest pământ. Fiindcă acest pământ este singurul lucru pe care-l au, el este cel care-l ţine pe om aici dar şi cel care-l face să plece. Şi întotdeauna omul nostru de aici este în veşnică dilemă: să rămână sau să plece? Să lase pământul ori să se țină de el? Filmele acestei secţiuni meditează asupra acestor teme.

 • ”CORNERED”/ „UN COLȚ UITAT DE LUME”, (20 min), Ucraina;
 • ”OFF THE BEATEN TRACK/ „PE DRUMURI NEUMBLATE”, Dieter Auner, (87 min) Irlanda, 2010;
 • ”Land Grabbing (LANDRAUB)/ „GOANA DUPĂ PĂMÂNT”, Kurt Langbein, (90 min), Austria, 2015;
 • ”THE ORCHARD KEEPERS”, „PE UN PICIOR DE SINAI”, Bryony Dunne, (30min), Egipt, 2014;
 • ”THE BABUSKHAS OF CHERNOBYL”/„ BUNICILE DIN CERBOBÎL”, Anne Bogart, Holly Morris, SUA, 2015.
 • ”THE SUMMER HELP”/ „AJUTOR SEZONIER”, Melody Gilbert, (65 min), USA, 2016;
 • ”IF I HAD IT MY WAY I WOULD NEVER LEAVE”/ „NU AȘ FI PLECAT, DACĂ ERA AȘA CUM VROIA EU”, Marko Grba Singh, 15 min. Serbia, 2015
 • ”FLOTEL EUROPA”, Vladimir Tomic, (70 min), Danemarca, Serbia, 2015.
După ecranizarea filmelor, vor avea loc paneluri de discuție moderate de Vasile Ernu, în cazul dat: „Pământ şi oameni – sursa noastră de salvare şi subdezvoltare”. Invitați: vor fi anunțați pe pagina web.

Filmul de închidere este „SUB SOARELE PARTIDULUI”, Vitaly Mansky, 106 min. Rusia/GermanIA/Cehia, Korea de Nord, Letonia, 2015. Filmele ce vor fi proiectate în cadrul festivalului sunt ecranzate în premieră în Moldova, fiind câștigătoare la festivaluri internaționale de film precum „Berlinale”, „Sundance”, „IDFA”, „Jihlava FF”.

În baza filmelor proiectate în cadrul festivalului MOLDOX, Civic Fest va facilita o platformă unică cu participarea ONG-urilor, APL-urile și publicul larg la schimb de bune practici şi idei inovatoare, proiecte demne de urmat și parteneri într-un dialog civic.

MOLDOX LAB – workshop-uri pentru iubitorii de cinematografie și societatea civilă

La MOLDOX participanții vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume, dar și vor putea participa și la diferite activități, workshop-uri și masterclass-uri (MOLDOX LAB) dedicate tuturor celor care își doresc să genereze schimbări sociale prin puterea filmului documentar. Astfel organizatorii pun la dispoziție LAB-uri pentru film și fotografie coordonate de profesioniști în domeniu.

FILM

Exploration Workshop se adresează tinerilor dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă. Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări. Tutori: Nora Agapi și Roxana Comes.

Action Workshop Acesta este un atelier de lucru adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficient și creativ prin intermediul filmului. Fiecare persoană are o poveste de spus, în special cei care lucrează cu grupuri dezavantajate. Dacă ai o poveste socială și personală de împărtășit, la acest workshop vei învăța cum să o transmiți într-o formă eficientă. Fă-ți auzită cauza pentru care lupți! Tutor: Ana-Felicia Scutelnicu.

Inspiration Workshop Acest atelier va aborda teme care includ: modul în care se spune cel mai eficient o istorie, cum se realizează semnificativ și informativ interviurile și cum se conduce relația dintre subiect și regizor. Cu accentul pe originalitate și abordarea personală, participanții vor putea construi un punct de plecare solid pentru proiectele lor importante din punct de vedere social și își vor putea dezvolta proiectele de film documentar la care lucrează deja. Pe perioada desfășurării acestui workshop, vor avea loc masterclass-uri susținute de producători experimentați în filmul documentar, pe tema pieței europene de documentare. Tutori: Melody Gilbert, Martin Jönsson, Oliver Sertic și Panagiotis Evangelidis

FOTOGRAFIE

Social Documentary Photography Workshop Învață și îmbunătățește felul în care fotografiezi pentru a crea compoziții puternice, cu poveste, prin analizarea unor situații reale de viață și de gestionare a eventualelor probleme. Atelierul include editare și capture-writing și va ajuta participanții să-și analizeze propriile imagini. Direcția de lucru se va axa pe exemple practice, prin felul în care se pot gestiona situațiile reale. Atelierul va cuprinde principii etice și sfaturi utile pentru mânuirea aparatului de fotografiat pe teren. Tutor: Åsa Sjöström

Descarcă COMUNICATUL DE PRESĂ AICI
5903 vizualizări

“Let’s go outside” – Training course or Teddy Bear’s Saga

Regardless, that I’d been at very few Erasmus+ projects (only two actually), I’ve noticed one rather special thing about them: people there get along much faster than they do in a regular context, and this training course isn’t an exception.

The little town of Băile Tuşnad (the smallest town in Romania) and its embracing peace-making atmosphere created a wonderful background for the event. The only spicy element of this idyll were the local bears that frequently and shamelessly had promenades around the place. This fact had a special weight when we (me and Alex (my trip partner)) had learned that we’d arrive there in the middle of the night without being sure where should we go after and if anybody had to meet us.

Foto credit: Vitalie Cîrhană
But let’s talk about the training itself. The first part of it consisted, mostly of theory regarding youth work and a set of outdoor activities for youngsters. But the really interesting things started when we had to apply the theory learned in practice. I still remember that freezing feeling when I was standing in front of a group of innocent children, scared as if they were a pack of grizzlies. Actually, everything went pretty fine, but our trainer (Vitalie) still had some little points to give us a bit of a hard time. Nevertheless, that wasn't the only exciting experience. Walking on a rope between trees, first by yourself, then in pares with somebody and after that a zigzag rope-road with a whole crowd on it and with 3 long sticks as the only support… I tell you, it’s really something. But what a cake without a cherry on top… For the final team-building we had to cross the Olt river on foot. Real water flow, real stones under it, there was no time for jokes (just kidding).

Regarding overall atmosphere, it was just awesome. That little space where we all gathered built really close ties between participants. We felt like a big family where each member came to another reality to clean and refresh his/her mind. But don’t forget about bears. They, literally, were paying us visits during training sessions and night walks through the town (but don’t worry, everyone is alive). I guess that feel of danger is one of the reasons why we got along so well.
What else can I say… That was cool.

P.S. Just keep calm and go ahead with Erasmus+.

By Silviu Ceban


1451 vizualizări

CDA is seeking ERASMUS+ participants: Coach`Em - supporting NEET young people through Coaching

CDA is seeking for 4 Russian-speaking participants for a 7 day Youth Exchange „Coach`Em — supporting NEET young people through Coaching”, that will take part in Latvia between 10th and 17th September 2016. Young people over 18 are, that are interested in the topic please send a motivation letter to adc@usalumni.md

”Coach`Em — supporting NEET young people through Coaching” Соcтоится в Латвии, в Рижском районе с 10.09.2016 по 17.09.2016г. (точное место проведения, будет уточнено в течении 2 недель о чем Мы сообщим отдельно).

Тема проекта Лайф-Коучинг, Коучинг для социально-активной молодежи — направленный на нахождение решения, на воплощение и наилучший результат.
— Кого бы мы хотели встретить в проекте? В первую очередь людей готовых быть искренними к себе и готовыми принимать искренность окружающих. Людей, которых легко называть друзьями.
— Что мы хотим, донести, чем поделиться, что поисследовать? Донести, ценность и доступность знаний, умение находить способы развиваться. Поделиться, инструментами и секретами своего мастерства. Исследовать, Ваш уникальный способ жить, воплощать,
наслаждаться результатом.
— Курс будет направлен, на работу с личными и профессиональными компетенциями. Во время 7 дневной программы, Вы ознакомитесь с такими, возможно новыми и полезными навыками как: умение задавать открытые вопросы, определять логические уровни и изменения личности, создавать поддерживающий потенциал в работе над проектами, принципы работы с критиками и многое другое.

Please send a motivation letter to adc@usalumni.md till 27th of august 18:00. Plese think well before sending your motivation letter. If you send it be aware that in case you are selected you should be able to attend the event.
929 vizualizări

Workshop Friendship Force International

Află mai multe despre programul Friendship Force International chiar de la ambasadorii prieteniei ce vin din orașul american Sacramento. Ne dăm întâlnire pe 30 august, la ora 11:00, la Centrul American de Resurse (ARC) pentru a discuta despre beneficiile acestui program și despre cum poți deveni familie gazdă a unui cuplu de seniori americani. Știm cu toții despre beneficiile programelor de schimb ale Guvernului SUA și mulți dintre noi am avut experiența de a trăi într-o familie gazdă americană. Asociația pentru Dezvoltare Creativă — în calitate de organizație umbrelă pentru toți absolvenții programelor de schimb, oferim șansa comunității de a manifesta recunoștință pentru îndeplinirea „Visului American” prin realizarea „Visului Moldovenesc” pentru grupuri de americani din diferite state, prin intermediul programului Friendship Force International. Vă invităm să comunicați și în română cu ambasadorii prieteniei, întrucât ei au luat lecții de limbă de la moldovenii din diasporă ce locuiesc în Sacramento. Pentru a participa la workshop, vă rugăm să vă înregistrați, completând formularul de la butonul „Alătură-te” din colțul de dreapta-sus a articolului. Data limită de completare a formularului este 27 august.