Știrile noastre

Idei pentru Afaceri la cel de-al doilea Seminar din Cadrul Proiectului Business for Youth

Proiectul “Business for youth” reprezintă un aport esențial în dezvoltarea business-ului în Moldova. „Acest proiect este roada muncii unui colectiv mare de oameni, care au contribuit la organizarea sesiunilor deinstruire pentru tineri, au oferit spațiu pentru desfășurarea proiectului, și au menținut buna dispoziție pe toată durata evenimentului” menționează organizatoarea proiectului, Valeria ÅžvarÅ£

În cadrul celui de-al doilea seminar, s-a dovedit faptul că în țara noastră sunt multe oportunități pentru dezvoltarea business-ului, dar cel mai important este faptul că există oameni cu multe idei interesante care sunt gata să le implementeze.
Subiectul celui de-al doilea seminar a fost „Idei pentru afaceri”. În cadrul seminarului a fost practicată nu o abordare pur pragmatică, specifică în afaceri, ci prin jocuri interesante, și bună dispoziție.
Seminarul a fost desfășurat în limba engleză, iar cei 20 de participanți și-au demonstrat abilitățile comunicaționale în această limbă, precum și faptul că pot deveni parteneri puternici de afacere. Aceștia au participat la dezbateri generând propuneri de modificări și de optimizare a stării de lucruri din business-ul moldovenesc.
Valeria este încântată de tinerii businessmeni. „Tinerii sunt foarte motivați. Ei au multe idei, sunt foarte activi și au un spirit puternic de echipă”.
Sub îndrumarea dinamică și interesantă a lui Leonid Roș ca și Valeria ÅžvarÅ£ participanții propun câteva idei interesante și importante pentru societatea noastră: combustibil natural din culturile agricole autohtone, Wi-Fi gratuit, parcare universală pentru automobile, deschiderea magazinelor on-line – acestea sunt nu doar idei, ci și teme de lucru pentru participanți pentru care aceasta ar putea deveni primii pași în business-ul serios.
Tinerii au lucrat în echipe fiind supravegheați de moderatori pentru a se asigura bunul mers al lucrurilor.

Aici nu este loc pentru timiditate și rușine: „This is your chance”, spune Leonid și toate urmele de nesiguranță dispar de pe fețele viitorilor businessmeni de succes. Ei știu pentru ce au venit aici, ei doresc să se dezvolte, să capete cunoștințe, să se manifeste și să lupte pentru atingerea unui rezultat pozitiv.
„Consider că anume în Moldova pentru populație este foarte important să știe cum poate fi organizată o afacere, deoarece în prezent la noi sectorul privat este foarte slab dezvoltat, practic totul se petrce prin intermediul statului, de aceea multă lume nu crede că poate schimba ceva. Tot timpul oamenii așteaptă schimbări de la funcționarii sus-puși, însă în realitate totul se află în mâinile noastre”, spune pentru site-ul MyBusiness, Nadejda Sergheevna, profesoara de limbă engleză la centrul lingvistic american.
„Cred că pentru fiecare om în afară de specialitatea sa este important să se priceapă și la afaceri, or, business-ul are tangențe cu fiecare dintre noi. Noi trebuie să putem întelege acest sistem pentru a nu ne lăsa amagiți”, se expune cu părerea Vladimir Donțu, student al anului trei al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Este important ca nicio idee elucidată în cadrul seminarului nu trebuie să rămână neobservată, deoarece aceasta ar putea fi un început demn a unei afaceri serioase.
Urmează încă 11 seminare și o mulțime de descoperiri, proiecte, planuri și surprize din partea organizatorilor. După o asemenea „școală”, business-ul moldovenesc va fi în mâini sigure, pentru că aceste mâini tind spre aceasta destul de convingător și sigur.
Sursa: www.mybusiness.md