Știrile noastre

3518 vizualizări

Despre Moldova

Luna mai a anului 2014 a fost marcată de lansarea unui nou proiect pentru Moldova, din Moldova și, cel mai important, DESPRE MOLDOVA. Proiectul DESPRE MOLDOVA (aici se poate de anexat adresa pe Facebook) are un scop deosebit, și anume de a forma o conexiune între bătrîni și tineri, pentru o dezvoltare durabilă a istoriei Republicii Moldova.

Totul a început cu o idee, care a călătorit de la o minte la alta. În sfârșit, ea s-a înfiripat într-o discuție dintre un membru al Corpului Păcii, Michael Watts și coordonatorul absolvenților programului FLEX, Nicu Gaibu, ambii realizând că cei ce trăiesc în Moldova știu foarte puține despre țara lor. Alături de Michael și Nicu, și alături de ideea lor, 4 tinere energice și entuziasmate: Cătălina Cucu, Guștiuc Olga, Mihaela Petrov și Daniela Dănuță, au hotarât să dea acestei idei o formă. Astfel, toată primăvara, DESPRE MOLDOVA a fost în căutare activă de istorioare.

Pe parcursul acestei călătorii, aceștia au descoperit vieți captivante și amintiri atât dureroase, cât și plăcute. Posibil să fi fost și câteva lacrimi, și nu numai de la cei intervievați. Căutând o istorioară care ar putea fi imortalizată într-un video, membrii echipei DESPRE MOLDOVA au descoperit mult mai mult. Aceste interviuri i-au motivat să sesizeze unele lucruri despre trecutul, viitorul și prezentul acestei țări. Unele momente menționate sunt cutremurătoare, și merită împărtășite cu întreaga Republică.

Echipa DESPRE MOLDOVA nu se limitează doar la orașul Chișinău, ci țin să viziteze toată Republica, printre aceste locuri fiind și: Soroca, Orhei, Bacioi, Dubăsari, Ungheni, etc. Ajungând la o maturitate a proiectului, echipa DESPRE MOLDOVA este gata să împărtășească aceste momente frumoase cu MOLDOVA. Scopul acestui proiect este de a schița o idee despre cum a fost Republica Moldova cândva, despre importanța cunoașterii perioadei respective de către noua generație, și despre formarea unei conexiuni a două generații diferite pentru un viitor mai prosper. Pentru a capta această conexiune, fiecare persoană, care a împărtășit o bucățică din viața lor, a transmis un mesaj tineretului, care este foarte util în prezent.

Experiența căpătată de echipa Despre Moldova a fost neașteptat de copleșitoare. Iată de ce aceasta merită să fie împărtășită cu toți. Din această cauză îndemnăm întreaga populație a Moldovei, în special tinerii, să își deschidă sufletele la o aventură interesantă și captivantă.
Video-urile vor începe a fi publicate pe Pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/despremoldova) începând cu data de 15 iunie. Iar până atunci, urmăriți pagina pentru a face cunoștință cu oamenii și locurile dragi din Moldova.

Nicu Gaibu