Știrile noastre

3849 vizualizări

Discuțiile despre probleme generează soluții la competiția Odyssey of the Mind

„Discuțiile despre probleme generează probleme. Discuțiile despre soluții generează soluții.”, susținea psihoterapeutul vienez Steve de Shazer, renumit prin lucrările sale despre terapia axată pe soluție. Contrar afirmației lui de Shazer, în cadrul competiției Odyssey of the Mind (OotM), derulată în Moldova de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă, analiza aprofundată a problemelor va duce neapărat la identificarea celor mai ingenioase soluții. Deci, cunoașterea fundamentată a problemelor OotM, nu doar că îi va ajuta pe participanți să le rezolve, dar le va dezvolta și gândirea critică și creativă.

Pentru competiția OotM 2015 au fost elaborate/ actualizate setul de probleme, dar și ghidul destinat antrenorilor și echipelor OotM. Acesta conține normele și reglementările de concurență, și vă vor ajuta să înțelegeți elementele de bază ale programului.

În Republica Moldova există echipe OotM în următoarele localități: Anenii-Noi, Călărași, Chișinău, Cimișlia, Bravicea, Glodeni, Grătiești, Mereni (Anenii-Noi) Nisporeni, Sălcuța Ungheni, Zubrești. Experiența acestor echipe în OotM este deja la nivel de tradiție, dacă doriți să vă implicați, însă nu cunoașteți prea multe despre program, aveți multe să învățați de la ei.

Dacă doriți să vă creați propria echipă în localitatea în care activați, atunci contactați-ne la adresa de email odyssey.moldova@usalumni.md, pentru a primi ghidul și problemele OotM pentru competiția din 2015.

Programul “Odiseea Cugetului” este destinat elevilor de toate vârstele. Scopul de bază al acestuia este de a promova gândirea creativă şi de a dezvolta abilităţile de soluţionare a problemelor cu grad diferit de complexitate. Prin intermediul activităților interactive, organizatorii programului își asumă rolul de a încuraja copiii să gândească liber, creativ și să-i convingă de faptul că procesul educativ poate fi interesant, original și distractiv.

Mai multe informații despre program citiți pe usalumni.md, pe pagina de Facebook pe site-ul oficial OotM.