Știrile noastre

10870 vizualizări

Non Discriminare în Moldova - Egalitatea nu e doar un semn matematic

Programul Wave Week Moldova adună tineri entuziaști ce cred că pot schimba lumea și fac acest lucru zi de zi, începând cu tabăra de vară ce are loc în fiecare an la mijlocul lunii august. Timp de o săptămână, tinerii au ocazia să-și antreneze calitățile de lideri comunitari, să-și dezvolte abilitățile de lucru în grup, dar și să genereze idei de proiecte, pe care ulterior, reveniți acasă, le vor transforma în realitate.

Echipa Non Discriminare în Moldova este rezultatul taberei de vară Wave Week Moldova 2013. „Suntem 6 persoane, care vom încerca să reducem discriminarea din Moldova. Împreună vom face lucruri mărețe!!!”, afirmă convinși: Gheorghe Taran, Ana Pst, Ilinca Mazureac, Romy Alexandra, Dana Artiomov şi Liliana Șchiopu.

Echipa Non Discriminare în Moldova, poză facebook

Proiectului Non Discriminare i s-au alăturat voluntari noi cu ajutorul cărora a fost inițiată o campanie nouă în care se intenționează eliminarea stereotipurilor. Primul eveniment din cadrul acesteia a fost un curs de yoga la care au participat și băieții, antrenându-și elasticitatea corpului și respirația.

Un alt eveniment din cadrul campaniei a avut loc pe terenul de sport sub forma unui meci de fotbal mixt, unde fetele și băieții au demonstrat că sportul regal este pentru toți.

De curând, echipa Non Discriminare în Moldova a organizat un eveniment în cadrul campaniei Non Discriminare, cu titlul: «Egalitatea nu e doar un semn matematic». Tinerii și-au propus scopul de a șterge stereotipurilor de gender, conform cărora activitatea cotidiană este divizată în acțiuni pentru bărbați și acțiuni pentru femei. Astfel băieții au spălat, au călcat haine și au măturat Aleea Clasicilor, din Parcul Central, iar fetele au bătut cuie, au reparat o bicicletă și și-au încercat mușchii la arm wrestling.
Pozele de la eveniment puteți să le vizualizați accesând link-ul.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă salută inițiativele tinerilor și încurajează implicarea a cât mai multor voluntari în activitățile inițiate de echipele formate în cadrul Wave Week Moldova. Începeți prin a aprecia paginina de Facebook a echipei Non Discriminare în Moldova și urmăriți anunțurile postate, s-ar putea ca să vă regăsiți în acțiunile pe care le întreprind. Nu ezitați să deveniți schimbarea din comunitatea în care locuiți.