Știrile noastre

5653 vizualizări

21 februarie, 2015, Competiția Națională „Odyssey of the Mind Moldova”- cel mai creativ program educațional

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) vă invită la Competiția Națională „Odyssey of the Mind” (Odiseea Cugetului), ce va avea loc pe 21 februarie, cu începere la ora 9:00, până la orele 16:00, în incinta Liceului „Mihai Viteazul” din Chișinău (str.Mitropolit G.Grosu, 4).

La Competiție vor concura 15 echipe a câte 7 elevi, din 5 regiuni ale țării. Antrenorii echipelor sunt profesori din Iicee, iar juriul este format din foști jucători cu experiență și câștigători ai concursurilor Odyssey of the Mind. Echipele vor participa la două probe: una de lungă durată și alta — spontană.
Pentru evoluarea finală de la proba de lungă durată echipele lucrează luni de zile, identificând soluţii inovatoare pentru probleme ce afectează generaţia tinerilor și societatea în general.

Rezultatul muncii tinerilor este sub formă de prezentări teatraliazate, montate după scenariul propriu, decor şi costume create de ei înșiși, care sunt evaluate de juriu şi spectatori. La proba spontană, participanții sunt apreciaţi pentru abilitatea de a gândi creativ şi de a răspunde rapid.

Echipele sunt ghidate de către unul sau mai mulți antrenori, de cele mai dese ori profesori, iar acest fapt stimulează stabilirea unor relații strânse elevi-profesori. atmosfere amicale pentru ca procesul de creație să fie interesant, original și distractiv.

Echipele câștigătoare vor putea să meargă la Competiția Europeană numită „Eurofest”, care va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie a.c.

Odiseea Cugetului este un program educaţional internaţional care se desfăşoară deja de 28 de ani, implementându-și activitatea în mai mult de 25 de țări. Astfel, tinerii din întreaga lume sunt îndemnați să-și dezvolte gândirea creativă, responsabilitatea socială și să lucreze în echipă.

Accesând link-ul veți găsi AGENDA Competiției.

ADC dezvoltă programul Odyssey of the Mind și organizează Competiția Națională Odyssey of the Mind Moldova deja pentru al patrulea an consecutiv.