Știrile noastre

3572 vizualizări

EcoMania - rețea de coordonatori locali

ADC împreună cu FLEX Alumni Community in Moldova am lansat proiectul EcoMania, prin intermediul căruia intenționăm să SENSIBILIZĂM, INSPIRĂM și să ANGAJĂM cetățenii activi ai Republicii Moldova, în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității în care locuim.

EcoOrganizat și EcoTrendy sunt primele acțiuni implementate, din cele 5 ale proiectului, în care 20 de tineri, din mai mult de 10 regiuni ale Moldovei, au beneficiat de sesiuni infomative și prezentări de idei creative ce le vor servi drept punct de pornire în implementarea propriilor proiecte locale.

Invitații speciali precum Nata Andreev și Lina Acălugăriței de la Agenția pentru Eficiență Energetică, Ludmila Motrescu de la Departamentul Relații Externe și Comunicare, RED UNION FENOSA, au îndemnat tinerii să fie eficienți din punct de vedere a consumului de energie, să fie adepții a cât mai multor activități de acest gen. Liana Cernov, de la ONG-ul de mediu Ecovisio, a demonstrat că avem multe oportunități de instruire și de implicare în activități ce au ca scop prevenirea poluării mediului.

De asemenea, în cadrul EcoTrendy, tinerii au confecționat genți și covorașe ECO, reciclând haine vechi, sub ghidarea Valentinei Budu și Olgăi Cojocari, studente la Facultatea Design Vestimentar, UTM.Prin intermediul tinerilor am creat o rețea de coordonatori locali ce vor implementa acțiunile EcoMania și vor multiplica mesajul proiectului.
«EcoMania» este un proiect ecologic, de voluntariat, realizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă și FLEX Alumni Community cu resursele proprii și sprijinul financiar GYSD în perioada martie-aprilie 2015.Mai multe poze găsiți pe pagina de facebook EcoMania.