Știrile noastre

3343 vizualizări

EcoMania: peste 400 de voluntari, peste 40 de de acțiuni, 20 coordonatori locali, 12 regiuni

„EcoMania” — proiectul ecologic de voluntariat, lansat în această primăvară de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă și FLEX Alumni Community in Moldova a fost încheiat în cadrul evenimentului de totalizare „EcoExpoziție”, ce a avut loc vinerea trecută, 8 mai, în incinta Sediului Central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”.

La „EcoExpoziție” au participat echipa organizatorică, coordonatorii locali, alături de unii din voluntarii activ implicați în acțiunile proiectului facilitatorii și invitații din cadrul „EcoOrganizat” și „EcoTrendy”, pentru a celebra rezultatele obținute în cadrul proiectului la nivel național și local în perioada martie-mai, 2015.

Suntem mândri de cei 20 de coordonatori locali, din 12 regiuni, ce au reușit să motiveze și să inspire peste 400 de voluntari, pentru ca împreună să realizeze peste 40 de acțiuni locale: EcoQuest 22, EcoTrendy 9, EcoInformat 4 sesiuni + info în cadrul fiecărei activități EcoMania.

Comisia de jurizare a avut misiunea grea de a selecta 3 regiuni/ coordonatori care au demonstrat prin intermediul fotografiilor expuse (câte 4 fotografii pentru fiecare activitate întreprinsă) că au fost cei mai activi și inovativi.

Astfel, pe lângă certificatele și cănile personalizate în stil „EcoMania”, coordonatorii din Criuleni (locul III) — Alexandr Godoroja și Mariana Vechiu, Chișinău (locul II) — Vlad Guțu, Cristina Chirvas și Stela Rudco, Trușeni — Daria Sorochin, au mai primit și pachete cu birotică ce le vor fi utile în implementarea următoarele inițiative locale.

„EcoExpoziția” a cuprins:

— Expoziție de fotografii în care Coordonatorii locali și echipele de voluntari din fiecare regiune au surprins procesul de transformare a locului salubrizat (înainte și după acțiunile de salubrizare);

— Expoziție și vânzare de obiecte confecționate din materiale reciclabile în cadrul atelierelor de ”EcoTrendy”: sticle ornamentate, covorașe împletite din haine vechi, genți cusute din haine vechi;

— Expoziție de pictură a unui artist local, ce surprind imagini și peisaje din Moldova;

— Sărbătorirea activității de voluntariat ”EcoMania”;

— Premierea celor mai de succes proiecte!

La finalul evenimentului, toți cei prezenți au gustat din dulcele tortei „EcoMania”!

„EcoMania” este un proiect ecologic, de voluntariat, realizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă și FLEX Alumni Community cu resursele proprii și cu sprijinul financiar de la GYSD și Ambasada SUA în Moldova în perioada martie – mai 2015.

SCOP: SENSIBILIZAREA, INSPIRAREA și ANGAJAREA cetățenilor activi ai Republicii Moldova, în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității în care locuim.