Evenimentele noastre

Eveniment finisat

3617 vizualizări

Competiția Națională Odyssey of the Mind Moldova 2016

Asociația pentru Dezvoltare Creativă vă invită pe 27 februarie, 2016 la Competiția Națională Odyssey of the Mind Moldova (Odiseea Cugetului), ce se va desfășura în cadrul Liceului „Mihai Viteazul”, Chișinău, str. Gurie Grosu 4, începând cu ora 10:00.

“Odiseea Cugetului” este un program internaţional de gândire creativă pentru copii şi tineri. Acest concurs pune accentul pe soluţionarea creativă a unor probleme diverse, de la cele mecanice până la prezentările teatralizate de interpretări proprii ale operelor literare clasice sau a unor fenomene globale.
La Competiție, vor concura 15 echipe a câte 7 elevi, reprezentând școli şi licee din: Chișinău, Cimişlia, Ungheni, Anenii-Noi, Florești, Căușeni și Telenești. Elevii sunt ghidați de profesori – antrenori, în procesul de identificare a soluțiilor ingenioase pentru una dintre problemele de lungă durată ale programului Odyssey of the Mind:

„No-Cycle Recycle”: În contextul încălzirii globale și a stării poluate a mediului în care trăim, echipele ce și-au asumat soluționarea problemei „No-Cycle Recycle” vor construi și vor conduce un vehicul de reciclare a deșeurilor.
„Something Fishy”: Echipele vor proiecta și vor pune în acțiune un dispozitiv tehnic cu care se poate pescui în mai multe feluri/stiluri.
„Aesop Gone Viral”: Echipele vor crea o soluție pentru problemă utilizând o fabulă morala care devine „virală”. Problema va include o listă de fabule atribuite personajului mitic Esop.
„Furs, Fins, Feathers & Friends”: Problema dată este de a crea și a prezenta soluții pentru diferite probleme din perspectiva animalelor. Ele vor ajuta un străin, se ajuta reciproc și vor rezolva o problemă care amenință supraviețuirea tuturor animalelor.

În cadrul Competiției, echipele vor avea o șansă mai mare de câștig dacă vor demonstra agilitate și creativitate în soluționarea unei probleme pe loc – problema spontană.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă desfășoară programul Odyssey of the Mind în Moldova deja pentru al cincilea an consecutiv. Echipele câștigătoare au posibilitatea să reprezinte țara la Competiția Europeană și cea Mondială. Până în acest an, elevii din Republica Moldova au participat de 15 ori la Festivalul European “Odiseea Cugetului”, în diferite țări europene, obținând numeroase premii. Iar în primăvara anului 2015, o echipă din Cimișlia a reprezentat Moldova la Competiția Mondială Odyssey of the Mind, care a avut loc în statul american Michigan.

Evenimentul începe la ora 10:00 și continuă pe tot parcursul zilei. Ceremonia de premiere începe la ora 15:00. La competiție vor fi în jur de 200 de persoane: membri ai echipelor, antrenori, jurați, echipa de implementare și voluntari ADC. Toți susținătorii programului au un scop comun: de a susține și oferi copiilor și tinerilor o șansă de a-și exprima creativitatea și de a învăța lucruri noi într-un mediu distractiv.

Pentru informații suplimentare, rugăm să contactați Coordonatoarea Programului Odiseea Cugetului Moldova, Viorica Budu, la numărul de telefon 067346379.

Costul: Gratuit