Știrile noastre

3598 просмотра

Participă la „CIVIC INTEGRITY-YOUTH FORUM”

Absolvenții programului american de schimb de experiență FLEX, din cadrul organizației Consiliilor Americane din Republica Moldova, organizează un eveniment prosper pentru tineri într-un mediu inovativ și nonformal — CIVIC INTEGRITY-YOUTH FORUM! Forumul, organizat în limba română, va avea loc pe data de 19 iunie, la Summit Events, Red Room.

Acest forum oferă tinerilor șansa de a conversa și cunoaște personalități integre și cu verticalitate din societatea noastră. Având șansa să discute personal cu diverși reprezentanți a unor misiuni diplomatice în Republica Moldova, precum și cu alte personalități demne de a fi numite exemplu de integritate civică, tinerii vor socializa și vor dobândi o idee mai clară asupra unor teme esențiale care vizează societatea în care ne aflăm. Forumul îi va și familiariza pe participanți cu ceea ce se întâmplă în culisele unor domenii precum justiția, politica și mass media, domenii în care integritatea reprezintă fundamentul pentru un stat democratic.

Forumul va fi structurat în două etape:

ETAPA I – ROTAȚII DE GRUP

Tinerii repartizați în grupuri vor avea rotații de la un speaker la altul, iar fiecare rotație va aborda teme sociale, psihologice, culturale, politice, etc. Speakerii de talie națională și internațională (care vor conversa în limba Engleză), apolitice, reprezentanți ai serviciilor diplomatice UE, SUA, precum și personalități remarcabile din Republica Moldova- se disting prin transparență, corectitudine și integritate civică. În cadrul discuțiilor în grup, tinerii vor avea oportunitatea să vorbească direct cu invitatul/a referitor la tema abordată în cadrul rotației, precum și asupra altor subiecte de care sunt interesați. Într-o atmosferă degajată și nonformală, tinerii au șansă să facă networking și să cunoască informații din surse primare, precum și să se familiarizeze cu punctul de vedere si perspectiva speakerilor internaționali, care diferă atât de mult în percepții și valori.

ETAPA II – DIALOG INTERACTIV

Aceasta va fi condusă de către reprezentanți ai 4 domenii diferite, vitale pentru funcționarea unei societăți integre, democratice și transparente: politic, juridic, economic, precum și cei care trebuie să înfățișeze o imagine independentă și imparțială a societății noastre: mass media. Speakerii însă vor depăși normele uzuale ale unui discurs public, ei vor vorbi despre ceea ce se întamplă în culise, despre măștile pe care le poartă în domeniul în care activează, și despre cum arată realitatea lor de zi cu zi. După fiecare confruntare ale acestora cu sinele, speakerii vor putea răspunde la întrebări ale tinerilor din audiență. În funcție de preferința tinerilor, întrebările vor fi adresate celor care poartă masca, ori celor ce se ascund după ea, care defapt sunt însăși ei.

Speakerii vor fi anunțați în curând.

Dacă ai între 17 și 30 ani, aplică acum accesând acest LINK

Locurile sunt gratuite însă limitate, grăbește-te!