Știrile noastre

3357 vizualizări

Picnicul USG Alumni: Celebrăm diversitatea culturală

În ajun de Ziua Independenței SUA, pe 2 iulie, am celebrat diversitatea culturală, în cadrul USG Alumni Picnic. ADC a fost gazda evenimentului anual dedicat consolidării comunității absolvenților programelor de schimb ale guvernului SUA, promovarea schimbului de experiență și de practici bune. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, plină de activități interactive, schimb de istorii și descoperiri, gustări şi băuturi proaspete din bucătăria americană.

Anul acesta, am celebrat diversitatea și frumusețea culturală ale Moldovei, SUA și a întregii lumi, desfășurând evenimentul cu tematica „Celebrăm diversitatea culturală”.Evenimentul a cuprins cuvânt de salut din partea ambasadorului Americii în Moldova, Excelența Sa James D. Pettit; Quiz despre cultura și istoria moldo-americană, pregătit de gazda evenimentului Marcel Spatari, concursuri și dansuri pe muzică americană; Ateliere de creație și de distracție: jocuri de masă cu tematică, tatuaje cu henna, face painting, etc; Interacțiune și discuții cu membri de vază a societății moldovenești – absolvenți ai programelor de schimb ale Guvernului SUA.Mariana Țurcan, Director Executiv ADC: „Reprezintă un eveniment în care sărbătorim diversitatea culturală. Le spunem poporului american La Mulți Ani pentru că este în ajun de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii. Sărbătorim prietenia dintre aceste două popoare pentru că ne leagă faptul că noi beneficiari ai programelor de schimb ale programelor SUA am mers în SUA.”Aliona Rusnac, Președintele Asociației pentru Dezvoltare Creativă: „În fiecare, cu ocazia acestei sărbători, reunin absolvenții programelor de schimb ale guvernului SUA ca să își readucă aminte toate acele momente plăcute petrecute în Statele Unite.”

Daniel Vodă, absolvent al programului „BFTF”: „Ziua Independeței SUA și în America este un eveniment festiv, unde americanii celebrează faimoasele cuvinte cu care începe Constituția: „We the people” (în traducere: Noi oamenii). Asta înseamnă că prin efortul comun conjugat se încearcă a schimba lucrurile.”Ludmila Bilevschi, absolventă a programului „FLEX”: „Noi toți privim filme americane, noi toți utilizăm internetul, noi toți vorbim în limba engleză, noi toți vorbim în limba engleză și e natural probabil că acum în Moldova sărbătorim Ziua Independenței SUA.”Picnicul Absolvenților este un eveniment prin care Asociația pentru Dezvoltare Creativă, împreună cu comunitatea absolvenților ține să mulțumească poporului American pentru suportul acordat pe parcursul tuturor activităților implementate cu și pentru absolvenții programelor de schimb ale Guvernului SUA.