Știrile noastre

3958 vizualizări

Start the Wave - școala de vară Wave Week Moldova 2016 se desfășoară pe 9-15 iulie!

Asociația pentru Dezvoltare Creativă vă invită să îi cunoașteți pe cei 100 delegați din toată Moldova și pe mentorii lor în timp ce vor învăța cum se dezvoltă proiectele de voluntariat și vor implementa acțiunile în folosul comunității, la Wave Week Moldova 2016. Școala de vară pentru tinerii lideri este parte a programului Wave Week Moldova (WWM), ce promovează liderismul, voluntariatul și participarea tinerilor în viața comunității lor, va fi desfășurată între 9-15 iulie 2016, în incinta taberei „Camping”, or. Vadul lui Vodă.

Wave Week Moldova este un program organizat anual de Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului Republicii Moldova și afiliat cu „Spark the Wave”, organizație din Statele Unite ale Americii. Acesta este unul dintre primele programe pentru tinerii din țară, ce întrunește activități pentru dezvoltarea abilităților de lider, voluntariat si cetățenie activă.

Timp de 7 zile, delegații (13-17 ani) vor avea cursuri teoretice în limba engleză și în limba română, facilitate de formatori americani și moldoveni, pe teme precum: comunicarea asertivă, liderism, planificarea și promovarea proiectelor de voluntariat, colectarea de fonduri și planificarea bugetului de succes, tactici de motivare a membrilor echipei, comunicarea în public, managementul conflictelor. De asemenea, tinerii sunt stimulați să conștientizeze aspectele diversității și toleranței.

După ce au însușit aspectele teoretice și ca să pună in practica cele învățate, delegații Wave Week Moldova vor fi divizați în grupuri și vor desfășura acțiuni de voluntariat în timpul școlii de vară. Astfel, tinerii vor implementa activități ecologice, ateliere de creație pentru copii și sesiuni de informare pe diferite teme sociale.

În urma școlii de vară participanții, îndrumați de mentorii lor, vor planifica și vor implementa propriile proiecte de voluntariat, în funcție de necesitățile comunității din care vin. După realizarea acestor activități, absolvenții se întrunesc la un eveniment de amploare pentru a împărtăși din propria experiență și a face schimb de bune practici.

Pe parcursul celor 7 ediții, WWM a reușit să creeze o rețea de peste 400 de absolvenți, care au implementat peste 35 de proiecte de voluntariat, de care au beneficiat peste 1500 de persoane. Tinerii au realizat proiecte de caritate care vizau orfelinatele sau familiile social vulnerabile, acțiuni de salubrizare, instruiri pentru adolescenți, campanii de promovare a diversității sau a donării sângelui, devenind membri activi ai comunităților în care locuiesc.

Mai multe detalii despre eveniment le puteți urmări pe pagina de Facebook „Wave Week Moldova”, pe site-ull www.usalumni.md sau contactați pe Viorica Budu, Coordonator Comunicare ADC, adc@usalumni.md, tel: 067 346 379.

AGENDA

126-2016_Agenda WWM 2016_ro by Viorica Budu on Scribd