Știrile noastre

1750 vizualizări
1750 vizualizări
1

Arta ne reUNEȘTE la Alba Iulia!

Descoperă România prin artă! Dacă ești pasionat de pictură, ești talentat și gata să împărtășești viziunile tale artistice cu o lume întreagă, atunci proiectul „Arta ne reUNEȘTE la Alba Iulia!’’
este o oportunitate perfectă pentru a te realiza în calitate de artist.

„ARTFest100” își propune să reunească la Alba Iulia, în Cetatea Marii Uniri „Alba Carolina” un număr de 50 artiști din România și alte țări din Europa, în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul este implementat de către Centrul de Formare și Incluziune Socială România (CEFIS România), sprjinit financiar de Ministerul Culturii și Identității Naționale, România.

Pe parcursul a trei luni, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se va transforma într-o autentică galerie de artă în aer liber, fiind populată de artiști plastici care vor realiza picturi tematice și fotografi care vor imortaliza momente reprezentative din cadrul evenimentelor.
Vor fi de asemenea, organizate concerte stradale, prezentate de tineri artiști din România.

Artiștii se vor întruni la Alba Iulia în perioada 7-12 noiembrie. Toate operele realizate, vor fi expuse în spații speciale din Cetatea Alba Carolina pe o perioadă de 2 luni (octombrie – decembrie 2018), fiind incluse în cadrul unei campanii umanitare, ca un apel la solidaritate și unitate. În cadrul acestei campanii, doritorii vor putea achiziționa lucrările preferate, prin realizarea unei donații către Centrul Maria Beatrice, care presupune susținerea copiilor și a tinerilor cu dizabilități(www.mariabeatrice.ro).

Beneficiile pentru tinerii pictori participanți:
-Se asigura in mod gratuit transportul, cazarea la hotel si masa, pe toata perioada festivalului
-Se ofera toate materialele necesare pentru realizarea lucrarilor
-Se organizeaza “Cafenele after work” pentru Meeting point/Dezbateri/Socializare
-Se lanseaza un Album de arta care va cuprinde biografia fiecarui artist insotita de cel putin o pictura reprezentativa
-Se realizeaza un film documentar cu privire la activitatiile desfasurate in raport cu sarbatorirea Centenarului Marii Uniri
-Lucrarile rezultate in urma atelierelor de pictura vor fi expuse in cadrul unei expozitii care va putea fi vizitata in intervalul 11 noiembrie — 5 decembrie 2018.

Cum sa aplici la proiect?
Trimite o scrisoare de motivare și CV-ul tău la adresa: adc@usalumni.md până la 02.11.2018.

Pentru mai multă informație vedeți:
web: www.artfest100.ro/
facebook: www.facebook.com/ArtFest100/

Toate cheltuielile sunt acoperite de către organizatori, tot ce trebuie să luați cu voi este inspirația și dorința de a crea!

1 imagine