Știrile noastre

1764 vizualizări

Conferința Motivațională OAMENI ȘI COMUNITĂȚI: Aceasta este Moldova mea!

Cât de multă putere avem atunci când avem mai multă comunicare și colaborare? Oamenii se unesc în jurul unor idei și cauze sociale pe care merită să le cunoaștem. Ce ne leagă și cum creăm noi, oamenii, aceste comunități? La 16 noiembrie, zeci de ambasadori ai campaniei „eu aleg Moldova” s-au întâlnit pentru a împărtăși experiențe, întâmplări și emoții despre cât de mult își iubesc țara și cât de mândri sunt pentru că pot motiva alți tineri din localități să Aleagă Moldova!

După multe îmbrățișări și salutări călduroase, ambasadorii Valentina Ciolan și Crinu Mărcuța au dat culoare conferinței și au organizat toate discursurile și prezentările în cel mai reușit mod. Bravo pentru abilitățile de prezentare și moderare.

Mariana Țurcan, coordonatoarea campaniei sociale „eu aleg Moldova”, a dat startul evenimentului povestind despre reușitele și rezultatele campaniei. Cu mândrie spunem că activitățile ambasadorilor campaniei au ajuns la peste 5000 de tineri, iar activitățile de quiz, șezători de idei, instruiri și conferințe au cuprins mai bine de 6000 de participanți.

Conferința motivațională a servit drept platformă de împărtășire a unor experiențe personale, de promovare a mesajelor pozitive și chemare la acțiune. Toți participanții au fost ochi și urechi la cele povestite de spicheri: oameni care depun o particică de suflet în tot ce fac în diferite comunități, proiecte, inițiative – toate pentru promovarea țării noastre.

Ambasadorii „eu aleg Moldova” în acțiune!

Mai întâi de toate, fiind activi nu numai în cadrul campaniei sociale „eu aleg Moldova”, ci și în consilii ale elevilor, ONG-uri și inițiative de tineret, câțiva ambasadori au relatat despre activitățile educaționale și de voluntariat organizate de ei în regiuni, prin ce au inspirat semenii lor și lecțiile învățate. Ne-am convins că avem cu cine ne mândri în Moldova. Bravo Alexandrina Garuța, Dumitru Stoica, Nina Țurcanu, Alexandra Beșiga și Eduard Ceban!

Exemple demne de urmat!

Moldova începe de la oameni! Ce ne determină să credem în propriile forțe și cum creăm comunități? De la ceea ce este în comun mai multor ființe sau lucruri, ori că au interese, credințe sau norme de viață comune, până la totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei localități și bunurile pe care le administrează în comun.

Participanții conferinței motivaționale au fost față-în-față cu oameni ce au povestit despre pasiunile, reușite, provocări și experiența lor.

Alexandru Lebedev ne fascinează demult cu activitatea platformei diez.md, iar în cadrul conferinței a îndemnat tinerii să se implice cât mai mult în acțiuni sociale. Vorbind despre societate, Marcel Spătaru și Vera Țurcanu-Spatari, fondatorii Erudit Cafe și autorii jocului de societate „Aici e Moldova” produs în cadrul campaniei „eu aleg Moldova”, au împărtășit cum o pasiune pusă în acțiune poate crea ceva nou! Virgiliu Mărgineanu ne-a convins că în Moldova se filmează documentare foarte bune, care merită toată admirația noastră. Cel care a vorbit despre cum să ajungi acolo unde îți dorești și care sunt cele mai frumoase valori care te motivează să mergi înainte mereu a fost Maxim Melinti. Iar Lucia Aprodu a vorbit despre situația mass-media din Moldova și cum să dezvoltăm gândirea critică. Vik Mocanu, cu multă căldură și plină de emoții a împărtășit ceea ce face în cadrul campaniei „eu aleg Moldova” și pentru ce noi, oamenii, trebuie să fim recunoscători în viață.

„eu aleg Moldova” – frumos și gustos!

Momentul culminant a fost tortul gigant marca #eualegMoldova care a unit toți participanții la o cafea, discuții de suflet și multe amintiri de secole.
Vrem ca Moldova să fie țara în care cetățenii trăiesc în armonie, înțelegere reciprocă și uniți pentru dezvoltarea ei continuă.
Și tu?!