Știrile noastre

Academia Best4YOUth, pentru voluntarii Centrelor de tineretAsociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) anunță CONCURSUL de selectare a 25 de voluntari din Centre de tineret pentru a participa la programul Best4YOUth Academy în perioada octombrie-decembrie 2020.

Programul este realizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în cadrul Fondului comun al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova.


Programul include următoarele activități:
— Best4YOUth Academy cu instruiri online în perioada 16-18 octombrie și 23-25 octombrie (instruirile vor avea loc după amiază pe platforma Zoom);
— Best4YOUth în comunitatea mea — activități organizate de voluntari în regiunile lor, octombrie-noiembrie;
— Best4YOUth promo video-uri create de voluntari în cadrul activităților regionale, octombrie-noiembrie;
— Best4YOUth Celebrarea Voluntariatului — Flashmob online la începutul lunii decembrie;
— Best4YOUth Share & Challenge! Eveniment de încheiere al programului.

Best4YOUth va contribui la dezvoltarea imaginii centrelor de tineret, activității cu tinerii și voluntarii din regiune, cât și consolidarea participării și împuternicirea tinerilor voluntari.

BENEFICIILE tinerilor participanți la program:
— Dezvoltarea competențelor de lider și comunicare cu tineri;
— Învățarea unor metode noi și interactive de motivare și activitate cu tinerii din regiune;
— Dezvoltarea abilităților de creare a conținutului vizual de promovare a activității centrelor de tineret — foto, video, bannere etc. cu telefonul propriu sau echipamentul centrului de tineret;
— Promovarea activității de tineret pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram etc.;
— Obținerea unui certificat și insigne de competențe în domeniile programului.

CRITERII de eligibilitate:
— Tineri voluntari activi ai centrelor de tineret cu vârsta de 14-25 ani;
— Disponibilitatea și motivația de a participa la activitățile de instruire și reuniunile din cadrul programului în regim online în perioada octombrie-decembrie 2020;
— Posibilitatea de a folosi telefonul propriu și / sau camera de luat vederi a centrului de tineret pentru elaborarea de conținut vizual.

Pentru participare la CONCURS, Vă rugăm să identificați un tânăr / o tânără voluntar/voluntară (maxim 2 persoane) care va urma întregul șir de activități ale programului și va primi sprijinul cuvenit din partea centrului de tineret.

Formularul este completat de voluntarul delegat de Centrul de tineret împreună cu specialistul de tineret până pe data de 12 octombrie 2020.

Pentru mai multe informații contactați managerul de program,
Mariana Țurcan: adc@usalumni.md / adc.moldova@gmail.com mobil: 069670119.