Știrile noastre

Youth Peace Fest„Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) te invită să participi la „Youth Peace Fest”, un program ce își propune să împuternicească tinerii/tinerele pentru a deveni multiplicatori în promovarea drepturilor omului, păcii și bunei înțelegeri.

Prima etapă a programului este Youth Peace Fest Camp, ce se va desfășura în perioada 21 — 25 septembrie la Chișinău, Centrului European de Educație FIDES.

Youth Peace Fest Camp va cuprinde sesiuni de instruire ce vor capacita cei 20 de participanții cu competențe și resurse educaționale în promovarea consolidării păcii și a transformării conflictelor, precum și pentru a stimula crearea de comunități și înțelegerea reciprocă între acestea. Youth Peace Fest Camp va contribui la consolidarea rolului de multiplicatori al participanților în organizarea activităților în comunitățile din care aceștia vin. Activitățile din localități vor face parte din etapa a doua a proiectului numită Youth Peace Fest in My Community.

Iar la finalul lunii octombrie, evenimentul de încheiere a proiectului va aduce împreună participanții pentru împărtășirea reușitelor, lecții învățate și schimb de experiență. Youth Peace Fest Together va avea loc pe data de 30 octombrie.

Programul se va desfășura în limba română și rusă.

Care sunt cerințele de participare?
-Să ai vârsta între 16-25 ani;
-Să fii din orice regiune din Moldova – încurajăm participarea tinerilor din sate și raioane, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea Transnistreană;
-Să fii parte a unui centru/consiliu de tineret, orgranizație, grup de inițiativă ce se aliniază scopului proiectului;
-Să fii motivat/ă să descoperi mai multe despre pace, drepturile omului și soluționarea conflictelor;
-Să diseminezi aceste cunoștințe și abilități semenilor din comunitatea ta în cadrul a 3 activități;
-Să participi în cadrul tuturor celor 3 etape ale programului.

Preluând experiența europeană în recunoașterea competențelor dezvoltare în context non-formal, în proiect vom avea şi un element inovator care va consta în elaborarea şi aplicarea unui sistem de insigne digitale pentru validarea competențelor și sarcinilor individuale ale participanților/participantelor. Certificatul final va reflecta cunoștințe, abilități și rezultatele acumulate în baza sarcinilor realizate.

Dacă te-am motivat, te invităm să completezi formularul de aplicare până marți, 14 septembrie, ora 23:59!

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați:
068 990 796 (Ruxanda Tabuncic), adc.moldova@gmail.com

„Youth Peace Fest” este un proiect ce împuternicește tinerii/tinerele pentru a deveni multiplicatori/multiplicatoare în promovarea drepturilor omului, păcii și bunei înțelegeri organizat de „Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) în cooperare cu Departamentul Tineret al Consiliului Europei.