Alumni news

3229 views

Aplică pentru Programul de Stagiu Profesional în SUA

Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova (http://www.americancouncils.md/) anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Pofesional în SUA), runda 29 septembrie – 13 noiembrie 2017.

 Grupul țintă: angajații din domeniul public de drept (instituții de stat și ONG-uri) cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar și sunt competenți în materia legislației Republicii Moldova.
 Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
 Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic ais.americancouncils.org/pfp și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL și interviul final în limba engleză.
 Mai multe detalii despre program: americancouncils.md/ro/lfp

 Prezentarea programului va avea loc Sâmbătă, 21 Octombrie, 11:00 la Biblioteca Publică de Drept.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online:
13 noiembrie 2017


Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova
Kogălniceanu 81, Chișinău
tel: (022) 22 58 60
e-mail: PFP@americancouncils.md
americancouncils.md/lfp
15035 views

Collider – An event for creatives

Moldova Competitiveness Project INVITES! In an increasingly flattening world, unrealized energy is created when talent and opportunity transcend borders. Introducing COLLIDER, the first event of its kind bringing US-based opportunities together with the creative sector of Moldova. The event is designed to accelerate the dialogue between the creatives from US and Moldova in advertising, graphic design, VR, animation, audio and video production, music and gaming.

EVENT DETAILS

Exciting speeches, a panel of discussions, focused talks and networking event with US creative business owners.
Open to all creative professionals, students, freelancers activating in the creative sector.
To reserve a seat, please buy a ticket here:
➡️ iticket.md/event/collider.

Date: October 10, 2017
Hours: 16:00 – 20:00, Dreamups Innovation Campus

Event host — Eugen Boico, CEO Publicis Moldova

SPEAKERS
Tim Thompson, Chief Revolution Thinker RevThink
Joel Pilger, Consultant RevThink
NIka Offenbac, Partner & Executive Producer And/Or New York City, US
Robb Wagner, Founder, Executive Producer & Director at Stimulated Inc in Los Angeles, US
Jim Read, Creative Director at Turner's truTV

FINF THE EVENT ON FACEBOOK
3060 views

MOLDOX - Festivalul de film documentar spre care duc toate drumurile

Oficial, este lansată cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX ce se va desfășura cu tema „PUTEREA”, la Cahul, între 23-28 septembrie 2017. Tutori nominalizați la Oscar și documentare selectate de la cele mai renumite festivaluri, sunt câteva elemente cheie ale acestei ediții prezentate de către organizatorii MOLDOX în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc astăzi.
Urmăriți Conferința Video

Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu un „Cine-concert” cu ocazia a 65 de ani de la înființarea studiourilor Moldova Film. Vor fi proiectate 4 producții din arhivele Moldova Film: „Cahulenii”, „Codrii”, „La noi la Colibași” și „Pământul Soarelui”, care vor fi acompaniate de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» dirijată de Ilie Croitoru Rotila.

Olga Cortac, membru fondator al Asociației „MOLDOX” a declarat că MOLDOX se întâmplă la Cahul și se întâmplă pentru toată lumea din Moldova și de peste hotare, iar prin intermediul filmului „Vrem să ajungem în percepția și inima fiecărui om cu mesajul că împreună, prin această putere pe care o exemplificăm noi ca temă a acestei ediții, putem facem o schimbare”.

În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 18 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 8 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub.

Maxim Cîrlan, Director „MOLDOX Festival”: „Vor fi proiectate filme din 26 țări, iar pentru că vrem să aducem regizorii filmelor cât mai aproape de public, 10 regizori vor fi prezenți la sesiunile de Q&A (întrebări-răspunsuri). O noutate pentru Moldova este că unul dintre tutorii MOLDOX LAB — 4 ateliere de film documentar, este regizorul nominalizat de două ori la Oscar și premiat cu 16 Emmy, Jon Alpert”, a mai adăugat Directorul Festivalului.
Maxim Cârlan a mai declarat că pentru a nu limita accesul la festival a persoanelor ce nu locuiesc în Cahul, organizatorii asigură transport gratuit, un autobuz va pleca zilnic din Chișinău spre Cahul, mai multe detalii doritorii le pot găsi pe pagina de Facebook.

TRANSPORT GRATUIT, ZILNIC
— 10:00 — pornire din Chișinău: Blocul Central USM, Mateevici 60
— 20:00 — plecare din Cahul: Palatul de Cultură «Nicolae Botgros»
Înregistrează-te telefonic la numărul: 079973839

Pontus Hjertén, Svenska Filmstudion: „Este important să avem cooperări și coproducții internaționale pentru că anume în felul acesta se înțelege și se scoate în evidență adevărata valoare a filmului documentar. Acest lucru se întâmplă tot mai mult în cadrul festivalurilor din Europa și este plăcut să creăm aceste relații și rețele de producători și regizori de film și în Moldova. Mai mult, așteptăm ca filmele create la MOLDOX să fie proiectate la cinema sau la televizor.”

PROGRAMUL ȘI CATALOGUL

Prima ediție a festivalului a atras peste 2.500 de spectatori ce au vizionat 20 documentare de lung și scurt metraj, în Sala Mare a Palatului Culturii „Nicolae Botgros”.

MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova, Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Ne puteți contacta la info@moldoxfestival.com, 067346379.
3628 views

Centrul Media pentru Tineri a lansat cea de-a doua ediție a Premiului Media pentru Tineri

„Diversitatea – șansa mea de a fi unic” este subiectul general al concursului media la care se pot înscrie toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care vorbesc orice limbă. Același participant se poate înscrie la mai multe domenii (foto, video, text) doar dacă expediază dosare separate pentru fiecare secțiune.

Produse acceptate la concurs:

  • Fotografii (max. 5)
  • Video (să nu depășească 5 minute)
  • Text (volum de 1-2 pagini)
  • Alte informații importante găsiți în regulament (nu-l ingnorați!)

Dosarul participantului va conține formularul și produsul media.

Adresa pentru depunerea dosarelor: premiul.media@gmail.com

Atenție! Va fi apreciată originalitatea, mesajele inedite și respectarea subiectului general. Materialele expediate trebuie să fie realizate în perioada martie-septembrie 2017.

Termenul limită de înscriere: 30 septembrie, 2017.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment public și vor fi premiați cu obiecte de valoare (cameră foto, laptop, tabletă) în funcție de locul pe care îl vor ocupa.

Membrii juriului vor fi jurnaliști, regizori, fotografi din Republica Moldova. Numele acestora vor fi publicate după 30 septembrie.

Pentru alte informații

E-mail: premiul.media@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/centrul.media.pentru.tineri

GSM: 067664465, 068049220

Site: www.voceatinerilor.md/

Tel./fax: 022 731452

„Premiul Media pentru Tineri” este primul concurs media pentru tineri, organizat la nivel național de către AO Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie, Ministerul Educației al Republicii Moldova cu susținerea financiară a Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).
26242 views

Speak UP, Youth Work, Kobuleti, Georgia

We are looking for 3 participants with the age 18-35 years old from per country. Totally will attend 3 participants to attend a training course in Georgia, Kobuleti in the period 14-22 October 2017. The target group is representatives of youth organizations (youth leaders, youth workers, volunteers, multipliers). They also should:

be18-35 years old;
be able to activly involve in the project;
be motivated and be able to attend the course for its full duration;
be able to work in English

The specific objectives are:

1.Offer specific competences to enable participants to build a strong brand image and communication strategy for their organization;
2.Explore the ways in which non-formal education and voluntary activities can be better promoted inparticipants communities and increase awareness on their value in order to attract more youth to them and receive support from stakeholders outside NGO environment;
3.Create strategies to raise awareness and understanding of the general public on what youth work is and the role of youth worker in the development process of youngsters.

Here are some of the sessions from the project: (The final time-table will be adapted based on participants profile, needs and expectations):

•Getting to know each other & Team building activities
•Programme introduction & Youthpass
•Boost your creativity!
•How to enter a creative disposition and set-up a creative working environment•What exactly is a brand?
•An NGOs branding strategy
•Social Media Tactics for NGOs
•PR techniques
•National Realities: Youth work, Volunteerism and Non-formal education
•Designing Campaigns aimed to promote non-formal education and volunteerism, and to raise awareness and understanding of the general public about what is youth work and what a youth worker does
•Erasmus + Programme Opportunities
• Inspiring Campaigns

Fill in the APPLICATION FORM. Deadline for sending your application 10th September.
For more information please check the INFOPACK.

2383 views

Învață cum să faci un video viral la Action Workshop

Dacă ești un activist social ai putea, mai devreme sau mai târziu, să te gândești la un film. E o unealtă puternică pentru a trezi atenție pentru cazul tău și pentru a face justiție dând voce oamenilor cu nevoi. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate. Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. După acest workshop veți fi gata să folosiți filmul ca pe un mare debușeu nu numai pentru marketingul vostru dar și pentru a vorbi despre experiența voastră ca activist sau angajat ONG.


Prin acest workshop va vom facilita întâlniri cu realizatori de filme experimentați și vom încuraja relațiile cu profesioniști care ar putea fi potențiali parteneri ai viitoarelor voastre filme.
Vă oferim și o scurtă prezentare a modului în care sunt finanțate și distribuite filmele online și off-line.


Gregor Hutz
s-a născut în septembrie 1978 în Munchen/Germania. A crescut în Umbria/Italia până în 1989 când s-a întors în Munchen. A regizat primul lui film in 1999, un documentar de lung metraj. Un an mai târziu au urmat reclame și scurt metraje făcute în Bangkok, după care Gregor Hutz s-a mutat la Berlin unde a a studiat la Academia Germană de Film și Televiziune (dffb). A absolvit în 2011 cu documentarul “Land of Joy”. Lucrează ca regizor în industria filmelor, reclamelor și documentarelor. Ultimul său film, “Stop Styling”, e un portret a celui mai influent designer de produse din fosta Republică Democrată Germană, film momentan în distribuție.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită: 10 septembrie

Acces: gratuit

Număr de participanți: 10

Nivel: intermediar

Grup țintă: membrii ai ONG-urilor și Organizației Societății Civile din Moldova, indiferent dacă au sau nu experiență în realizarea de filme

Criterii de selecție:

Vârstă: 18+

Naționalitate: Republica Moldova

Cum aplici?

Documentele cerute sunt următoarele:

– un CV recent (maxim 2 pagini);

FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE, de completat în engleză;

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail info@moldoxfestival.com
4243 views

Curs gratuit ”Competențe digitale pentru o carieră de succes”, Proiect ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes”

Vă invităm să beneficiați de un curs gratuit oferit de către bibliotecile publice / centrele de excelență pentru bibliotecari din Chișinău, Cahul, Căușeni, Ciadîr-Lunga, Telenști, Bălți și Orhei în cadrul Proiectului ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” coordonat de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație cu susținerea financiară a Programului Novateca.

Dobândiți cunoștințele digitale care vă vor ajuta să găsiți un loc de muncă, să creșteți în carieră sau să vă dezvoltați afacerea. Cursul nostru se adresează studenților, persoanelor care se află în căutare de un loc de muncă, angajaților care își doresc o creștere în carieră sau proprietarilor de afaceri care au nevoie de competențe noi. Ne adresăm celor care fac primii pași în online, care vor să își dezvolte aptitudinile digitale și să fie pregătiți pentru cerințele pieții muncii din era digitală. Competențele digitale incluse în curs se regăsesc în Strategia Educația — 2020 elaborată de către Ministerul Educației Republicii Moldova și sunt recomandate de către Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Regulamentului cu privire la formarea continuă a adulților publicat în data de 31 martie 2017 în Monitorul Oficial Nr. 92-102, art Nr: 266.

1) Pentru a parcurge gratuit cursul online ”Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” este necesar să vă înscrieți la una dintre bibliotecile din lista noastră — BIBLIOTECI.

2) Împreună cu formatorii de la bibliotecă veți studia informația inclusă în curs și veți dezvolta o serie de competențe digitale cheie incluse în Strategia Educația 2020 — CURSUL ONLINE.

3) Instruirea se va desfășura în cadrul unor workshop-uri organizate la sediul bibliotecii noastre dar și la distanță, în regim online, în perioada septembrie – noiembrie 2017, decembrie 2017 – februarie 2018, martie -mai 2018, iunie – august 2018.

4) Interacțiunea între participanți și între formatori și participanți va avea loc online, pe Facebook, prin intermediul grupului virtual ”Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes”.

5) Formatorii de la bibliotecă vor înregistra beneficiarii, vor organiza sesiunile de instruire, vor facilita învățarea la distanță și vor ține evidența îndeplinirii sarcinilor incluse în curs.

6) Utilizatorii care vor îndeplini sarcinile din cadrul proiectului vor primi un certificat de absolvire a cursului din partea bibliotecii.VĂ URĂM SUCCES ȘI NE VEDEM CU TOȚII LA BIBLIOTECĂ!
2620 views

MOLDOX LAB – workshop-uri pentru iubitorii de film documentar

Ești pasionat de documentare, atunci aplică până pe 10 septembrie, la unul dintre cele 4 ateliere MOLDOX LAB, care se vor desfășura între 23 și 28 septembrie în Cahul. Învață de la producători de film și regizori internaționali cum se creează un documentar cu impact social. MOLDOX LAB este parte componentă a „Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială — MOLDOX”, care se desfășoară pentru a doua oară în Moldova, la Cahul.

Atelierele MOLDOX LAB vor fi facilitate de către tutori internaționali cu o vastă experiență în domeniu și oferă sprijin fundamental tinerilor entuziaști, dar și îndrumare pentru producătorii cu experiență în realizarea documentarelor din Moldova dar și de peste hotare. La finalizarea fiecărui atelier, participanții își vor prezenta lucrarea gata la evenimentul de închidere al festivalului. Începând cu acest an, MOLDOX dorește să contribuie la industria filmului documentar din Moldova, organizând o sesiune de pitching (prezentare de proiecte) în fața unui consiliu de profesioniști din industria europeană. Trei cele mai reuşite proiecte vor fi selectate pentru a participa la programe de formare în Europa.

Exploration Workshop se adresează tinerilor din municipiul Cahul, dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă. Vor fi selectați 15 tineri care vor fi instruiți de către tutorii: Nora Agapi și Roxana Comes, din România. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări. Formularul de înregistrare în găsiți AICI.

Action Workshop este un atelier de lucru desfășurat în limba engleză, adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficient și creativ prin intermediul filmului. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate. Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. 10 activiști vor fi selectați pentru a lucra împreună cu regizorul german Gregor Hutz. Aplică AICI.

Inspiration Workshop se va desfăşura în limba engleză şi se adresează producătorilor de film documentar din Republica Moldova, care au în dezvoltare (sinopsis, cercetare etc.) sau în producție propriul proiect cinematografic, în care se abordează un subiect puternic de relevanță socială. În cadrul acestui atelier, deţinătorul a 16 premii Emmy, şi a două nominalizări la Oscar, regizorul și producătorul JON ALPERT va spune povești care-i fac puternici pe oameni, luptă împotriva corupției, furnizează oportunități și acorduri egale, ne fac să râdem, să plângem și să luptăm pentru justiție. Iar împreună cu realizatoarea independentă de filme documentare şi profesoara de film, Melody Gilbert vă veţi concentra pe pitching și dezvoltarea proiectului propus de voi, dar și pe realizarea unei mostre sau a unui trailer. Pe parcursul workshop-ului veți filma, scrie și monta 1-5 minute a documentarului vostru. Vor fi selectaţi între 5 şi 8 participanţi. Aplicaţi pentru workshop AICI.

Advanced Women Filmmakers este un atelier internaţional pentru 7 femei profesioniste în domeniul cinematografiei din Republica Moldova, România și Ucraina, care au experiență în filmul documentar. Importanța creșterii numărului de femei povestitor și a personajelor feminine nu trebuie subestimat. Acest workshop include feedback despre și pentru dezvoltarea propriului proiect documentar, exerciții practice pentru a-ți găsi vocea personală (folosind echipament personal), vizionarea și discutarea filmelor și construirea de rețele. Atelierul este facilitat de către JOHANNA BERNHARDSON — regizoare și producătoare de film documentar și de film experimental, din Gothenburg. Aplică AICI.

Evenimentul este organizat în colaborare de către Asociația „MOLDOX, „”SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), “CONTACT-Cahul.” și în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă. Festivalul este finanțat de către „Swedish Institute Creative Force Programme” cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, Centrului Cultural Român, Goethe Institut prin intermediul Centrului Cultural German AKZENTE, Primăriei orașului Cahul și Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.
2588 views

NO Corruption in Education - un nou proiect marca Wave Week Moldova

Corupția este un flagel al societății cu care ne confruntăm încă din băncile şcolii. Problema corupţiei este recunoscută drept una gravă pentru Republica Moldova atât de autorităţile naţionale, cât şi de către instituţiile de profil internaţionale, iar sistemul educaţional este unul dintre cele mai vulnerabile la acest capitol. Câțiva absolvenți ai programului Wave Week Moldova 2017 au inițiat o campanie socială, care are drept scop anume sensibilizarea, informarea şi motivarea tinerilor în lupta împotriva corupției în sistemul educațional.

Primul eveniment, în cadrul căruia se va desfăşura şi lansarea campaniei, constă dintr-un training motivațional cu genericul «Combatem Corupția Împreuna», susținut de 2 activişti civici şi 2 experți, care îți vor împărtăşi experiențele şi cunoştințele lor în legătură cu metodele de luptă împotriva corupției în învățământ.

Dacă eşti elev sau student, dornic de a contribui la înfăptuirea schimbării spre bine şi de a nu trata cu indiferenţă una dintre cele mai stringente probleme ale societății noastre, te invităm sa ni te alături pe data de 22 august, ora 16:00, în incinta Skytower, pentru a participa la acest training oferit de speakeri profesionişti, care te vor învăța cum să opui rezistență corupției.
Pentru a te înregistra, COMPLETEAZĂ FORMULARUL!

Pentru a afla mai multe detalii, accesează EVENIMENTUL FACEBOOK.

NO Corruption in Education este un proiect de voluntariat implementat în cadrul programului Wave Week Moldova 2017, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, afiliat cu Spark the Wave, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova și al Ambasadei SUA în Moldova.
2847 views

48h Moldovan Film Challenge – trezim cinematografia moldovenească

Șapte regizori cu echipele lor de cineaști din Republica Moldova, România și Ucraina vor crea de la zero un film de scurt metraj, în cadrul 48h Moldovan Film Challenge, ce va avea loc în perioada 3-6 august, la studiourile MOLDOVA-FILM. Filmele produse vor fi ecranizate și jurizate la Centrul Cultural Odeon, pe 6 august, iar echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

48h Moldovan Film Challenge este un proiect-provocare destinat tinerilor cineaști, cu scopul de a reanima cinematografia locală. Proiectul este implementat de către asociația MOLDOX, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, MILK FILMS în parteneriat cu MOLDOVA-FILM și susținut financiar de către Ambasada S.U.A la Chișinău.

MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT

Până la începerea 48h Moldovan Film Challenge, echipele vor fi ghidate de un expert în cinematografie din New York. Workshop-ul va dura o zi și se va axa pe modalități de conlucrare eficientă a echipei de filmare și abordarea minimalistă în turnarea filmelor.

Chiar și lucrând într-un spațiu restrâns, cu un echipament de bază și cu un număr mic de colaboratori și actori este posibil să creezi un film de calitate. Daniel Patrick Carbone va dezvălui participanților cum să valorifice la maximum posibil din resursele limitate și cum să își concentreze atenția pe relatarea unei istorii cu impact. Acest workshop va pregăti cineaștii nu doar pentru 48h Moldovan Film Challenge, ci și pentru cariera lor proprie în cinematografie. Într-o industrie în care abaterile sunt pretutindeni, mai puțin, înseamnă mai mult.

CAMERA! MOTOR! ACȚIUNE!

La evenimentul de start al provocării de 48 ore, fiecare echipă va trage la sorți o propoziție și o recuzită pregătite de organizatori. Aceste elemente trebuie incluse în mod obligatoriu în viitorul film și este decizia fiecărei echipe cum le va integra în film. Toată munca creativă trebuie să aibă loc în perioada oficială alocată turnării filmului. Orice alte lucrări făcute în prealabil sunt interzise. Vor fi apreciate cele mai originale abordări ale acestor elemente.

Echipele sunt formate din maxim șase membri care vor împărți responsabilitățile de regizor, asistent de regizor, producător, scenarist, operator, monteur, sunetist, specialist pe lumini, etc. Majoritatea membrilor echipei de filmare nu sunt la prima experiență cinematografică, având deja cel puțin 2 ani de activitate în cinematografie. Toți participanții vor crea filmele lor în bază de voluntariat.

Provocarea 48h Moldovan Film Challenge va avea loc în perioada: vineri, 4 august, ora 10:00 — duminică, 6 august, ora 10:00. Atunci când se încheie provocarea de 48 ore, filmele realizate vor fi proiectate în fața publicului larg și a juriului, la Centrul Cultural Odeon. Juriul va aprecia filmele conform cerințelor din regulamentul proiectului, iar echipa cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

Inițiativa de desfășurare a filmărilor la MOLDOVA-FILM în cadrul 48h Moldovan Film Challenge poartă și un aspect simbolic. Proiectul dat are drept scop de a scoate din amorțire cinematografia locală și crearea unei comunități de viitori cineaști în Republica Moldova.

Pentru orice întrebare despre proiect, o contactați pe Viorica Budu – comunicator „48h Moldovan Film Challenge”, info@48hfilm.com sau telefonic: 067346379.