Events

3020 просмотра

Teaching English to the Selfie generation - conferință pentru profesorii de limbă engleză din întreaga țară

Profesorii de Limba Engleză din toată Moldova sânt invitați să participe la ediția a 4-a a Conferinței Internaționale, practico-științifice a profesirilor de Limba Engleză, organizată de către „META — Moldova”, pe 28-30 Aprilie, 2017.

Acest eveniment oferă profesorilor posibilitatea de a afla despre noile tendințe și metode de predare a limbii engleze de la colegi din Marea Britanie, România, SUA, Ucraina, Croația, Turcia, Grecia, etc.

Participanții la eveniment vor avea posibilitatea să:

— prezinte un proiect de lecție, articol științific în cadrul sesiunilor paralele din data de 29 sau 30 Aprilie;
— participe la sesiunile din cadrul conferinței prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
— publice articole în broșura conferinței (publicație activă) sau în ediția specială a META Magazine (publicație pasivă) care vor fi editată pînă la începutul Conferinței;
— întântâlnească profesori de limba engleză din diferite țări în cadrul conferinței;
— lanseze și afla mai multe despre proiecte dedicate dezvoltării profesionale și implicarea elevilor în proiecte de colaborare cu instituțiile de învățămînt din străinătate.

Din agenda Conferinței:


* Perioada conferinței — 28 Aprilie începînd cu ora 15.30 — 30 Aprilie 2017, pînă la ora 14.30.

28 Apriie 2017 — găzduit de Liceul teoretic Gheorghe Asachi (sala de festivități). (strada București 64)

14.00-15.30 Înregistrarea participanților;
15.30 — 16.30 Ceremonia de deschidere a conferinței — oaspeți de onoare; reprezentați ai Ministerului Educației, Ambasadei Marii Britanii și a partenerilor din diferite țări;
16.30 — 18.00 Sesiunile plenare prezentate de oaspeți de onoare din Croația, Marea Britanie, etc.

29 Aprilie 2017 — găzduit de Liceul teoretic Spiru Haret (strada Maria Cibotari 53)

10.00 — 13.00 Sesiunile teoretico-parctice paralele, prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
13.00 — 14.00 Prînz
14.00 — 17.00 Sesiunile teoretico-prarctice paralele, prezentate de specialiști din Moldova și de peste hotare;
18.00 — 20.00 Cină și concert organizat cu ocazia celei de a 4-a ediții a Conferinței Internaționale a Profesorilor de Limba Engleză — organizat de Liceul teoretic Onisifor Ghibu. (strada Nicolae costin 63A).

30 Aprilie 2017

10.00 — 13.00 Sesiuni paralele găzduite de Liceul Spriu Haret;
13.00 — 14.30 Ceremonia de închidere a Conferinței.

Organizatorii asigură cazare și rambursează cheltuielile de transport pentru participanții din regiuni.
Pentru a afla mai multe detalii despre Conferință și posibilități de participare vă reconmandăm să accesați web-site-ul de mai jos.
meta2016.weebly.com/


Источник: http://meta2016.weebly.com/ | переходов: 1420
2912 просмотра

YES - Youth Educational Support

Ești student și nu știi unde să îți faci masteratul? Participă la „YES – Youth Educational Support” organizat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) pe 22 martie, ora 13:00 – 15:00, în incinta FRIȘPA, cabinet 114, str. Testemițeanu 18. Intrarea este liberă. „YES – Youth Educational Support” (suport educațional pentru tineri) presupune un șir de sesiuni informaționale și motivaționale pentru studenți din colegii și universități de a invăța de la invitați (speakeri) despre oportunitățile de studii și schimburi de studenți la nivel internațional. Vei avea ocazia să afli istoriile de succes, informații, sfaturi, bune practici și exemple de la persoane ce administrează și au participat la astfel de programe. La fel, vei participa la un atelier de redactare creativă a CV-ului și a scrisorii de motivație. Proiectul YES este implementat cu suportul Ambasadei S.U.A în Moldova.
3502 просмотра

eualegMoldova QUIZ: Moldova - un strugure de pământ

Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Erudit Club te invită la #eualegMoldova QUIZ cu tematica „Moldova – un strugure de pământ” ce va avea loc luni, 12 decembrie, ora 18:30, la Erudit Club, str Pușkin 52. Cu întrebările create de Erudit Club, evenimentele „eu aleg Moldova” QUIZ sunt parte a campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову desfășurată de Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și oferă tinerilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Moldova: cultura, geografia, istoria și oamenii săi. Jocurile #eualegMoldova QUIZ sunt desfășurate într-un stil creativ în care tinerii lucrează în echipă pentru a oferi răspunsuri la întrebările propuse. Creează-ți echipa din 4-6 membri și participă și tu la jocurile QUIZ împreună cu prietenii și colegii tăi! Pentru înregistrare, scrie o postare în event cu denumirea echipei. Vino să descoperi lucruri noi despre Moldova la #eualegMoldova Quiz!
3841 просмотра

3 decembrie: USG Alumni Congress - eu aleg Moldova AICI și ACUM

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) vă invită să participați la cel de-al XIV-lea CONGRES al ABSOLVENȚILOR programelor de schimb ale Guvernului SUA, „eu aleg Moldova AICI și ACUM”, ce va avea loc pe 3 decembrie 2016, ora 9:00-14:00, Radisson Blu Convention Center. Congresul Anual al Absolvenților este un spațiu de consolidare a comunității absolvenților prin schimb de practici și experiențe, comunicare cu diferiți invitați și experți, contribuții personale la tema propusă. În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Congresului Absolvenților vor fi prezentate și abordate metodele de coeziune socială în domeniile: Media, Justiție, Educație și Economie. Invitații și vorbitorii sunt activi membri ai comunității de absolvenți ai programelor americane și europene, lideri de ONG-uri, bloggeri, profesioniști din domeniile evenimentului. Pentru a vă înregistra, accesați formularul online. Data limită de înregistrare este 30 noiembrie, ora 18:00. Practicile bune merită a fi apreciate și multiplicate. Tradițional, la Congresul Absolvenților are loc premierea celor mai activi absolvenți, care au contribuit la dezvoltarea comunităților prin proiecte și acțiuni de succes. Nominalizați-vă colegii, completând formularul online. Data limită de completare este 25 noiembrie, ora 18:00. Mai multe detalii veți găsi în agenda evenimentului, ce va fi făcută public curând. Limba de lucru în sesiuni plenare este româna. Acest eveniment este organizat cu suportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. ADC – Absolvenții Dezvoltă Consolidat Moldova!
3354 просмотра

Conferința motivațională 11even - eu aleg Moldova AICI și ACUM

În cadrul campaniei eualegMoldova, Asociația pentru Dezvoltare Creativă vă invită la 11even — platforma pentru vociferarea mesajelor pozitive, împărtășirea de idei, generarea unor experiențe personale și promovarea liderismului prin chemarea la acțiune. Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie 2016, ora 17:30, în incinta Teatrului Național „Eugen Ionescu”, str. Grigore Vieru 11.

Nu decidem în ce țară ne naștem, însă la sigur alegem cât de activi suntem acasă. Fiecare dintre noi are diverse surse de inspirație și motivație ce ne pornesc la acțiune și ne definesc istoria de succes. Credem că tinerii sunt catalizatori puternici ai consolidării sociale și implementării ideilor inovatoare la problemele Moldovei.

Ce ne determină să credem în propriile forțe și care este importanța comportamentului nostru pentru țară? În cadrul evenimentului, 11 tineri din diverse domenii, vor povesti istoriile lor inspiraționale sub genericul „eu aleg Moldova AICI și ACUM”, având la dispoziție 11 minute fiecare. Vorbitorii sunt tineri trecuți prin provocări ce merită împărtășite cu oameni în căutare de exemple practice pentru dezvoltare personală și imbold la acțiune.

Lista vorbitorilor:Descoperiți de ce vorbitorii aleg Moldova pe pagina web eualegMoldova.

La 11even, publicul va avea oportunitatea să interacționezi cu vorbitorii și cu mulți alți tineri pentru a face schimb de experiență. Este un eveniment cu intrare liberă la care sunt așteptați 200 de tineri din școlile și universitățile din Chișinău și nu doar.

Vino și tu la „11even – eu aleg Moldova AICI și ACUM!”, intrare liberă, înscrie-te aici goo.gl/5uLuE5
4902 просмотра

înscrie-te la eualegMoldova QUIZ cu tematica „Moldova – ieri, azi și mâine”

Asociația pentru Dezvoltare Creativă te invită la primul eveniment #eualegMoldova QUIZ cu tematica „Moldova – ieri, azi și mâine”, ce va avea loc duminică, 18 septembrie, ora 12:00, Biblioteca municipală B.P Hașdeu.

Evenimentele „eu aleg Moldova” QUIZ oferă tinerilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Moldova: cultura, geografia, istoria și oamenii săi.

Jocurile #eualegMoldova QUIZ sunt desfășurate într-un stil creativ în care tinerii lucrează în echipă pentru a oferi răspunsuri la întrebările propuse. Creează-ți echipa din 4-6 membri și participă și tu la jocurile QUIZ împreună cu prietenii și colegii tăi!

Pentru înregistrare, scrie o postare în event cu denumirea echipei.
Vino să descoperi și să înveți lucruri noi despre Moldova la #eualegMoldova Quiz!
Источник: http://goo.gl/OcKtQo | переходов: 1601
8324 просмотра

USG Alumni Picnic - 2 iulie

În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm diversitatea culturală, sâmbătă, 2 iulie, DRAFT ARENA, BOTANICA, bul. DACIA 32, între 11:00 — 16:00.

Vă invităm la una din cele mai importante sărbători americane să o petreceţi împreună cu prietenii, colegii şi familia într-o atmosferă caldă, plină de diverse activități, schimb de experiență, gustări şi băuturi.

Primii 200 de absolvenţi vor avea intrarea gratuită, restul absolvenților doritori și oaspeţii vor achita o taxă de participare (200 lei). Copiii până la 10 ani au acces liber.

Pentru a vă înregistra, completați FORMULARUL ONLINE

DATA LIMITĂ de înregistrare: 30 iunie 2016.

* Acest eveniment este organizat cu suportul finaciar al Ambasadei SUA în Chișinău, la care sunt invitați absolvenții tuturor programelor de schimb ale Guvernului SUA.
_____________________________________________________________________________
Накануне Дня Независимости США, Ассоциация Творческого Развития, которая представляет и поддерживает деятельность общества выпускников американских программ, приглашает Вас праздновать культурное разнообразиеб в субботу, 2 июля.

Мы приглашаем Вас на один из самых важных американских праздников, чтобы провести этот день вместе с друзьями, коллегами и семьей в теплой атмосфере, наполненной различным конкурсами, обменом опытом, закусками и напитками.

Для первых 200 зарегистрированных выпускников вход будет бесплатный, для остальных выпускников и гостей, желающих посетить мероприятие, вход будет платным (200 MDL). Детям до 10 лет вход бесплатный.

Для регистрации заполните онлайн форму!

Kрайний срок регистрации: 30 июня 2016.

* Это мероприятие организовано при финансовой поддержке Посольства США в Кишиневе. Mы приглашаем выпускников всех программ обмена Правительства США.
5148 просмотра

U.S. Alumni pentru consolidarea socială - Al XIII-lea Congres al Absolvenților

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) vă invită să participați la cel de-al XIII-lea CONGRES al ABSOLVENȚILOR, „U.S. Alumni pentru consolidarea socială”, ce va avea loc pe 5 decembrie 2015, ora 9:00-14:00, Radisson Blu Convention Center. Congresul Anual al Absolvenților este un spațiu de consolidare a comunității absolvenților prin schimb de practici și experiențe, comunicare cu diferiți invitați și experți, contribuții personale la tema propusă. În cadrul celei de-a XIII-a ediție a Congresului Absolvenților vor fi prezentate și abordate metodele de consolidare socială în domeniile: Agricultură, economie și antreprenoriat; Drepturile Omului și Non-discriminare; Educația formală și non-formală; Social și cultură; Media, Social Media, Blogging. Invitații și vorbitorii sunt activi membri ai comunității de absolvenți ai programelor americane și europene, lideri de ONG-uri, bloggeri, profesioniști din domeniile evenimentului. Pentru a completa FORMULARUL de ÎNREGISTRARE, accesați Link-ul. Data limită de înregistrare este 30 noiembrie, ora 18:00. Practicile bune merită a fi apreciate și multiplicate. Tradițional, la Congresul Absolvenților are loc premierea celor mai activi absolvenți , care au contribuit la dezvoltarea comunităților prin proiecte și acțiuni de succes. Nominalizați-vă colegii, completând formularul ONLINE Data limită de completare este 30 noiembrie, ora 18:00. Mai multe detalii veți găsi în agenda evenimentului, ce va fi expediată în curând. Limba de lucru în sesiuni plenare este româna, traducere nu se oferă. Vă încurajăm să luați cu Dvs. materiale informaționale și promoționale de la activitățile pe care le desfășurați, bannere ale organizațiilor, cărți de vizită, etc. Pentru a avea o comunicare mai eficientă și interactivă, am creat un grup închis pe Facebook , în care puteți să vă înscrieți. Aici vom posta anunțuri utile pentru Dvs. și vom putea duce un dialog mai larg. Apreciați pagina noastră de Facebook și deveniți membri ai marii familii ADC! Pentru a vă promova activitatea Dvs. vă punem la dispoziție rubrica Alumni Initiatives/ Inițiativele Alumni de site-ul organizației. Vă îndemnăm să ne scrieți despre proiectele Dvs., atașând poze și să le expediați pe adresa adc@usalumni.md sau adc.moldova@gmail.com. De asemenea, aveți posibilitatea să vă abonați la noutățile noastre, accesând butonul SUBSCRIBE de pe prima pagină a site-ul nostru. Astfel, veți primi în căsuța poștală oportunități de finanțare, de studiu și de implicare în cadrul proiectelor naționale și internaționale pe care le desfășurăm. ADC/CDA – Cetățenii Dezvoltă Activ Moldova!
3987 просмотра

„EcoExpoziție” – eveniment de încheiere a proiectului „EcoMania” 8 mai, 2015

Asociația pentru Dezvoltare Creativă și FLEX Alumni Community în Moldova, vă invită la evenimentul „EcoExpoziție”, ce va avea loc în incinta sediului central al Bibliotecii Municipale „B.P.Hașdeu”, bd. Ștefan cel Mare, 148, ora 14:00-17:00. „EcoExpoziție” este activitatea de totalizare a proiectului „EcoMania”, ce are ca scop celebrarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului de către întreaga echipă la nivel național și local în perioada aprilie-mai, 2015. „EcoExpoziție” este spațiul de prezentare a evenimentelor locale ”EcoMania” în cele 12 regiuni parte a proiectului: Chișinău, Trușeni, Ungheni, Cimișlia, Briceni, Cahul, Măgdăcești, Anenii Noi, Chișcăreni (Sângerei), Criuleni, Rădoaia (Sângerei), Gornoe (Strășeni). 19 Coordonatorii locali și echipele de voluntari „EcoMania” au organizat acțiuni de salubrizare „EcoQuest”, sesiuni de informare „EcoInformat” și ateliere de lucru manual „EcoTrendy”, astfel promovând valorile cetățeniei active și voluntariat, mediului ambiant sănătos și curat. ”EcoExpoziția” va cuprinde: • Expoziție de fotografii în care Coordonatorii locali și echipele de voluntari din fiecare regiune au surprins procesul de transformare a locului salubrizat (înainte și după acțiunile de salubrizare); • Expoziție și vânzare de obiecte confecționate din materiale reciclabile în cadrul atelierelor de ”EcoTrendy”: sticle ornamentate, covorașe împletite din haine vechi, genți cusute din haine vechi; • Expoziție de pictură a unui artist local, ce surprind imagini și peisaje din Moldova; • Sărbătorirea activității de voluntariat ”EcoMania”; • Premierea celor mai de succes proiecte! „EcoMania” este un proiect ecologic de voluntariat desfășurat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă și FLEX Alumni Community in Moldova, ce are ca scop SENSIBILIZAREA, INSPIRAREA și ANGAJAREA cetățenilor activi ai Republicii Moldova în procesul de rezolvare a problemelor de mediu la nivel local și național. Proiectul include 5 activități interdependente: „EcoInformat” – campanie de informare în domeniul mediului ambiant, „EcoOrganizat” – sesiuni de informare și planificare pentru coordonatorii naționali și locali, „EcoTrendy” – ateliere creative de lucru manual și reciclare, „EcoQuest” – acțiuni de salubrizare, „EcoExpozție” – eveniment de totalizare a rezultatelor proiectului. Mai multe detalii despre proiect și rezultatele de până acum puteți să le urmăriți pe pagina de Facebook ”EcoMania” , pagina evenimentului , sau contactați pe Viorica Budu, Coordonator Comunicare ADC, adc@usalumni.md, tel: 067 346 379.
4659 просмотра

PLANETARY

SUA / MAREA BRITANIE / GERMANY / ARGENTINA / AUSTRALIA / MOLDOVA (22 Aprilie, 2015) – OMNI (ex. Mnemonica, The Enlightment Sessions) si Planetary Collective, sunt mândri să vă prezinte Premiera Internațională a filmului PLANETARY. PLANETARY este o călătorie cinematografică de anvergură mondială, în care sunt explorate originile noastre cosmice și viitorul nostru ca specie. PLANETARY este un follow-up la scurtmetrajul “Overview”, care a apărut și pe Vimeo Staff Picks. Filmul captivează publicul prin istoriile inedite ale astronauților despre percepțiile Pamântului din spațiu, ceea ce îi asigură peste 7 milioane de vizualizări. Sir Richard Branson a numit “Overview” – “Un documentar de excepție”, și NPR, Cosmos and Culture au comentat astfel – “Îți taie respirația”. PLANETARY este o amintire poetica si umilitoare ca acum este momentul de a schimba perspectiva noastra. PLANETARY ne cere sa regândim cine suntem cu adevarat, sa reconsideram relatia noastra cu noi însine, si cu lumea din jurul nostru — sa ne amintim ca suntem PLANETARI. În filmul Planetary sunt împletite imaginile Căii Lactee, efectuate în timpul misiunilor NASA Apollo, panoramele mănăstirilor budiste din Himalaya, cu sunetele cacofonice din centrul orasului Tokyo și Manhattan și interviurile intime cu experți de renume, inclusiv: astronauții Ron Garan și Mae Jemison (prima femeie afro-americană în spațiu), celebrul ecologist Bill McKibben, câștigator al premiului “National Book” Barry Lopez, antropolog Wade Davis, exploratoarea “National Geographic” Elizabeth Lindsey, și șef al școlii budiste tibetane Kagyu, al 17-lea Karmapa. Ei dezvoltă noi modalități de percepție a lumii care la rândul lor, afectează profund viața de pe planeta noastră. Filmul va fi rulat in limba originală (engleza) cu subtitre în limba romană. Cost bilet — 50 lei Biletele pot fi procurate in ziua premierei, 22 aprilie, incepind cu ora 10:00. Cinematograful Gaudeamus str. Vasile Alecsandri 4 Info: (+373) 68776000 ______________________________________________ (EN) USA / UK / GERMANY / ARGENTINA / AUSTRALIA / MOLDOVA (April 22, 2015) – OMNI (ex Mnemonica, The Enlightment Sessions) and Planetary Collective, are proud to present the International Premiere of PLANETARY. PLANETARY is a cross continental cinematic journey that explores our cosmic origins and our future as a species, PLANETARY is the follow-up to the award-winning short film ‘Overview’ which was featured on Vimeo Staff Picks before going on to receive over 7 million views to-date. The film captivated audiences with astronauts’ stories of what it means to see the Earth from space and its success was a driving force behind the decision to make a feature length film. Sir Richard Branson called ‘Overview’ “An exceptional documentary” and NPR, Cosmos and Culture called it “Breathtaking”. PLANETARY is a poetic and humbling reminder that it's time to shift our perspective. We have forgotten the undeniable truth that everything is connected. PLANETARY asks us to rethink who we really are, to reconsider our relationship with ourselves, each other and the world around us — to remember that: we are PLANETARY. In a stunning visual exploration, the film interweaves imagery from NASA Apollo missions with visions of the Milky Way, Buddhist monasteries in the Himalayas, and the cacophonous sounds of downtown Tokyo and Manhattan, with intimate interviews from renowned experts including astronauts Ron Garan and Mae Jemison (the first African American woman in space), celebrated environmentalist Bill McKibben, National Book Award winner Barry Lopez, anthropologist Wade Davis, to National Geographic Explorer Elizabeth Lindsey, and Head of the Tibetan Buddhist Kagyu school, the 17th Karmapa. They shed new light on the ways our worldview is profoundly affecting life on our planet. Language — english Subtitles — romanian Ticket cost — 50 lei Tickets can be bought on the 22nd of April starting 10AM Gaudeamus Cinema str. Vasile Alecsandri 4 Info: (+373) 68776000 ______________________________________ (РУ) США / ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / ГЕРМАНИЯ / АРГЕНТИНА / АВСТРАЛИЯ / МОЛДОВА (22 апреля, 2015) – OMNI (ex Mnemonica, The Enlightment Sessions) и Planetary Collective, с гордостью представляют мировую премьеру фильма PLANETARY. PLANETARY это кросс-континентальный кинематографический путь, который исследует наши космические истоки и наше будущее как вида. PLANETARY является продолжением короткометражного фильма «Overview», который был показан на Vimeo Staff Picks, набрав более 7 миллионов просмотров. Фильм пленил публику рассказами астронавтов о том, что значит увидеть Землю из космоса, и его успех был движущей силой для создания полнометражного фильма. Сэр Ричард Брэнсон назвал «Overview» – “Исключительный документальный фильм" и NPR, Cosmos and Culture назвал его — «Захватывающий дыхание». PLANETARY является поэтическим и смиренным напоминанием о том, что пришло время изменить нашу перспективу. Мы забыли неопровержимую истину о том, что все взаимосвязано. PLANETARY просит от нас переосмысления того, кто мы есть на самом деле, пересмотреть наши отношения с самими собой, друг с другом и миром вокруг нас, и просит помнить, что: мы ПЛАНЕТАРНЫЕ. В потрясающей визуальной разведке, фильм переплетает изображения миссий NASA Apollo с обзорами Млечного Пути, буддийские монастыри в Гималаях, и какофонические звуки центров Токио и Манхэттена, с интимными интервью известных экспертов, включая астронавтов Рон Гаран и Мэй Джемисон (первой афро-американской женщиной в космосе), известным защитником окружающей среды Билл МакКиббен, обладателем Национальной Книжной Премии Барри Лопес, антрополог Уэйд Дэвис, исследовательницей National Geographic, Элизабет Линдси, и руководителем школы тибетского буддизма Кагью, 17-ый Кармапа. Они проливают новый свет на наше мировоззрение, глубоко затрагивающее жизнь на нашей планете. Фильм будет показан на языке оригинала (английский) с румынскими субтитрами. Кинотеатр Gaudeamus ул. Василе Александри 4 Цена билета — 50 леев Билеты можно будет приобрести в кассах кинотеатра в день показа, 22 апреля начиная с 10:00 Инфо: (+373) 68776000