Alumni news

2802 vizualizări

Înregistrați-vă pentru USG Alumni Congress, ediția XV

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) vă invită să participați la cel de-al XV-lea CONGRES al ABSOLVENȚILOR programelor de schimb ale Guvernului SUA, „eu aleg Moldova AICI și ACUM”, ce va avea loc pe 9 decembrie 2017, ora 9:00-14:00, Summit Events, Strada Tighina 49/3, Chișinău.


Congresul Anual al Absolvenților este un spațiu de consolidare a comunității absolvenților prin schimb de practici și experiențe, comunicare cu diferiți invitați și experți, contribuții personale la tema propusă. În cadrul celei de-a XV-a ediții a Congresului Absolvenților vor fi prezentate și abordate metodele de coeziune socială.

Invitații și vorbitorii sunt activi membri ai comunității de absolvenți ai programelor americane și europene, lideri de ONG-uri, bloggeri, profesioniști din domeniile evenimentului.

Pentru a participa, înregistrați-vă utilizând FORMULARUL ONLINE până pe data de 1 decembrie, ora 18:00

Mai multe detalii puteți să le urmăriți pe Facebook USG Alumni Congress, Ediția XV

Congresul Absolvenților este un eveniment organizat anual de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul Ambasadei SUA în Moldova.

Referință: https://www.facebook.com/events/1445100215587540/ | trecerea prin referinta: 1032
2450 vizualizări

ERASMUS+ 10 țări descoperă creativitatea în Kobuleti, Georgia

Diversitatea culturală a fost celebrată în orașul Kobuleti, Goergia în perioada 14 – 22 octombrie, unde 30 de tineri veniți din 10 țări diferite din Europa s-au adunat pentru a participa la un Curs de formare (Training Course) finanțat de către programul ERASMUS+ .Trainingul denumit „Speak Up Youth Work” a avut drept scop crearea unur strategii de branding și comunicare al ONG-urilor partenere. Strategiile create au oferit o imagine de ansamblu asupra importanței lucrului și lucrătorului de tineret și rolul acestuia în procesul de dezvoltarea a participii civice active a tinerilor.Timp de o săptămână participanții au explorat noi metode de educație non-formală și tehnici creative de promovare a imaginii unei organizații sau a unor proiecte/programe de voluntariat. În cadrul sesiunilor au fost prezentată și „Asociația pentru Dezvoltare Creativă” și proiectele implementate de către asociație, precum: Wave Week Moldova, Odyssey of the Mind, eu aleg Moldova etc. Seara interculturală a permis participanților europeni să descopere cultura și mâncarea tradițională moldovenească, dar și vinul moldovenesc care a fost apreciat la valoare maximă.La sfârșitul proiectului participanții, împărțiți în mai multe echipe, au creat campanii de promovare proprii pentru organizațiile din care vin și au evidențiat cele mai importante tehnici care le-ar ajută să creeze strategii de comunicare în cadrul acestora.
3763 vizualizări

Faci parte din comunitatea USG Alumni? Aplică la programul „Alumni Regional Trainings”

Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Ambasada SUA în Moldova invită absolvenții programelor de schimb ale Guvernului SUA să aplice la programul „Alumni Regional Trainings”, care reprezintă o serie de training-uri regionale pentru absolvenții programelor de schimb ale Guvernului SUA, ce se va desfășura în luna noiembrie în Nordul, Sudul și Centrul Moldovei. Programul are ca scop echiparea absolvenților cu instrumente și abilități utile și inovatoare pentru a răspândi experiența acumulată în SUA, fiind membri activi ai comunităților lor.

Activitățile se vor desfășura în weekend-uri, în 3 localități: Bălți, Orhei și Comrat. Cazarea, mâncarea și cheltuielile de drum sunt asigurate de către organizatori.

„Alumni Regional Trainings” este finanțat de Ambasada SUA în Moldova și implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă, pentru a consolida și fortifica comunitatea absolvenților programelor de schimb ale Guvernului SUA din Moldova.

Participanții la training-uri vor beneficia de ateliere de lucru pe teme precum: scriere și gestionare de proiecte, stabilire de parteneriate și coordonare de echipă, PR și relații cu publicul, advocacy și alte subiecte relevante pentru un lider comunitar. Absolvenții vor forma abilități manageriale, de liderism și de participare activă pentru a contribui cu succes la dezvoltarea comunității în care trăiesc.

Trainerii sunt absolvenți ai programelor de schimb ale Guvernului SUA, care au experiență de facilitare/ instruire.

Pentru a participa la eveniment, completați FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE ONLINE, până la data de 1 noiembrie, ora 18:00.Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul proiectului Mariana Țurcan, la adresa de email: adc@usalumni.md, sau telefonic: 069670119.
13938 vizualizări

Înregistrează-ți echipa la Odyssey of the Mind Moldova 2018

Înveți într-o școală cu elevi activi și dornici de acțiune? Ai profesori care te susțin și acceptă ușor provocarea de a fi mentori ai inițiativelor tale? Dacă DA, atunci creează echipa ta și implică-te în programul Odyssey of the Mind. Implicându-te în program, vei avea ocazia să transformi activitățile tale extracurriculare întru-un proces distractiv și continuu de învățare, îți vei fortifica spiritul de echipă și abilitățile comunicaționale, îți vei căli personalitatea și îți vei asuma mult mai ușor riscurile. Astfel, programul va servi drept trambulină în cariera profesională, în orice domeniu.

Odyssey of the Mind este un program educațional de soluționare a problemelor în mod creativ, ce se desfășoară în 25 de țări ale lumii de mai bine de 40 de ani. În Moldova programul este implementat din 1997. Țara noastră a fost reprezentată de către cele mai ingenioase minți la competițiile europene și mondială (SUA), ocupând primele locuri și fiind adevărați ambasadori culturali ai Moldovei.

GHIDUL PROGRAMULUI ODYSSEY OF THE MIND


Programul are o structură simplă, clar expusă în ghidul programului. Aici puteți afla mai multe despre program, despre cum se crează o echipă, cum se rezolvă o problemă și cine poate fi antrenor. Citind atent GHIDUL ÎN ROMÂNĂ sau GHIDUL ÎN ENGLEZĂ, vei înțelege de unde să începi ca să ai maxim rezultat și maximă distracție din procesul de creație.

ODYSSEY OF THE MIND PE SCURT
Odyssey of the Mind este un program internațional inițiat în SUA, în 1978 și desfășurat anual în 25 de țări ale lumnii, fiind bazat pe soluționarea creativă a problemelor.În cadrul programului este susținută ideea conform căreia creativitatea este o abilitate ce poate fi învățată și dezvoltată în practică. Programul este adus în Moldova de către voluntarii Corpului Păcii în 1997. În prezent Odyssey of the Mind este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă.

Obiectivele programului constau în:

— Dezvoltarea abilităților de gândire critică, divergentă și independentă;
— Transformarea activităților extracurriculare întru-un proces distractiv și continuu de învățare;
— Fortificarea spiritului de echipă și abilitățile de lucru în grup.

OM dezvoltă abilitățile de comunicare în public și de brainstorming, călește și încurajează membrii echipei să își asume riscuri, formând personalități agere la minte și ingenioase. Aceste calități servesc drept trambulină în cariera profesională, în orice domeniu.

Structura programului
Echipele:
Echipele sunt formate din câte 7, minim 5 elevi/ studenți;
Categroiile de vârstă. În dependență de vârsta pe care o aveți puteți forma echipe de diferite divizii:

Divizia I: Clasele 1-5, până la 12 ani inclusiv, împliniți până la 1 mai 2017;
Divizia II: Clasele 6-9, până la 15 ani incusiv, împliniți până la 1 mai 2017;
Divizia III: Clasele 10-12, sau elevii care nu se încadrează în limita de vârstă din divizia II;
Divizia IV: Tineri ce au deja diplomă de absolvire a liceului și sunt înregistrați la facultate.

Sunt două tipuri de probleme de soluționat. Aceste probleme sunt create de către fondatorul programului și sunt reînoite în fiecare an. Problemele sunt distribuite de obicei în prima lună de toamnă:

Problema de lungă durată— membrii echipei o aleg din timp dintre cel 5 pregătite anual de către fondatorul programului Dr. C. Samuel Micklus. La prezentarea soluției finale a problemei, prin intermediul unei scenete, pot participa toți membrii echipei. Problemele sunt clasificate după tip: Construirea unui vehicul; Problema tehnică; Problema clasică, Problema de structură și Problema teatrală.
Problema spontană— este o surpriză, întrucât este menită să verifice gradul de spontanietate pe care îl au membrii echipei atunci când întâmpină o provocare. La soluționarea acestei probleme participă doar 5 membri (la alegerea lor), iar restul sunt observatori.
Cunoașterea OM se face prin intermediul unui ghid în care sunt explicate regulile programului.

Etapele programului:
Competiția Națională Odyssey of the Mind este organizată anual de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă. În 2017, Competiția Națională va avea loc la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii februarie (data concretă urmează a fi confirmată în curând). Cele mai ingenioase echipe vor avea posibilitatea să participe la Festivalul European, unde vor concura cu echipe din 25 de țări ale lumii, fiind adevărați ambasadori ai Moldovei.

Festivalul European sau Eurofest-ul se desfășoară anual în una din țările europene și întrunește competiția echipelor câștigătoare din 24 de țări. În 2016 Eurofestul va fi organizat de către Polonia. Încurajăm echipele să se pregătească pe măsură pentru a concura cu sutele de copii și tineri ingenioși ce vor fi prezenți la competiție.

Competiția Mondială sau World Finals ce au loc doar în Statele Unite ale Americii. Republica Moldova a fost reprezentată de două ori. Prima dată în anul 1998 și a doua oară, echipa Butterfly din Cimișlia a purtat cu mândrie tricolorul în East Lansing, Michigan, SUA, unde au concurat alături de 840 de echipe din Statele Unite și din alte țări ale lumii.


CE? CINE? CÂND? UNDE?
PROBLEMELE ODYSSEY OF THE MIND

Sunt două tipuri de probleme: problema de lungă durată și problema spontană. Acestea sunt create de către fondatorul programului și sunt reânoite în fiecare an. Aflați care este specificul fiecărei probleme și alegeți una pe care să o soluționați și să o prezentați în cadrul Competiției Naționale. Problema spontană este necunoscută până în ziua Competiției, iar participanții până atunci își antrenează abilitatea de a reacționa rapid și de a lucra în echipă eficient, în timp restrâns. Odată ce îți înregistrezi echipa, vei primi setul complet de probleme desfășurate.

PROBLEMELE ODYSSEY OF THE MIND 2018, PE SCURT
Problem 1: Triathlon Travels
Divisions I, II, III & IV

On your mark…get set…go! In this problem, teams will ride on and drive original vehicles in an Odyssey-style triathlon. They will try to score in “curling,” hit the right targets when “jousting,” and “run track” by navigating a course in two directions. Between these events, the team will entertain the audience and the vehicle will change appearance. All of the action will take place in a team-created performance that features the vehicles’ triathlon travels, a commentator, and a coach.

Problem 2: Emoji, Speak for Yourself
Divisions I, II, & III

Three-dimensional emojis will be used to communicate the life story of a once famous, but now forgotten, emoji. Teams will create a performance where the emojis demonstrate special functions like growing, turning into a team member, and changing into a different emoji. Performances will also include a choreographed dance, a technical representation of texting, and sounds to enhance the performance. The twist? No spoken language is allowed.

Problem 3: Classics… Mockumentary! Seriously?
Divisions I, II, III & IV

There are often two sides to the same story. In this problem, characters don’t always agree as they recount the classic story where they appeared. The team will select a classic from a list and present different characters in a humorous documentary-style performance where details are added, denied, exaggerated, and disputed. There will be interviews, behind-the-scenes “clips,” and voice-overs that take the audience through the story and help present the events as they “really” took place. Whose side will you be on?

Problem 4: Animal House
Divisions I, II, III & IV

Over the years, Odyssey of the Mind teams have designed structures that changed into many unbelievable shapes and sizes that balanced and held as much weight as possible. This year, teams will turn their balsa wood structures into animals! Since animals need to eat, they must be fed. The structure will have its appearance transformed and explained during an original performance. During the performance, the structure must hold the team-created food while it supports weights.

Problem 5: A Stellar Hangout
Divisions I, II, III & IV

In the outreaches of the universe, there is an Intergalactic Hangout where all sorts of creatures from different worlds stop, eat, refuel, and relax. Teams will create a humorous performance centered on this science fiction hangout that includes original creatures, foods, and a search for space treasure. There will also be a worker character, entertainment, and a futuristic map at the hangout.ÎNREGISTREAZĂ-ȚI ECHIPA!


Dacă te-am intrigat, devin-o membru a marii familii Odyssey of Mind. Pentru aceasta trebuie să:
1. Ai inițiativă;
2. Cunoști limba engleză, programul se desfășoară în limba engleză;
3. Găseşti încă 6 prieteni/colegi cu care ți-ar plăcea să pregătești o scenetă de 8 minute;
4. Găsești un antrenor (>18 ani) care să vă ghideze în procesul de pregătire a scenetei;
5 Să descarci și să completezi FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE A ECHIPEI;
6. Să expediezi formularul la adresa odyssey.moldova@usalumni.md, până pe data de 1 decembrie, 2017.


Pentru orice întrebări, nu ezitați să ne contactați la adresa de email: odyssey.moldova@usalumni.md sau telefonic: 067346379, Viorica Budu, Coordonator Odyssey of the Mind Moldova.
Referință: https://www.facebook.com/OdysseyoftheMindMoldova/?fref=ts | trecerea prin referinta: 834
2850 vizualizări

Aplică pentru Programul de Stagiu Profesional în SUA

Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova (http://www.americancouncils.md/) anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Pofesional în SUA), runda 29 septembrie – 13 noiembrie 2017.

 Grupul țintă: angajații din domeniul public de drept (instituții de stat și ONG-uri) cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar și sunt competenți în materia legislației Republicii Moldova.
 Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
 Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic ais.americancouncils.org/pfp și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL și interviul final în limba engleză.
 Mai multe detalii despre program: americancouncils.md/ro/lfp

 Prezentarea programului va avea loc Sâmbătă, 21 Octombrie, 11:00 la Biblioteca Publică de Drept.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online:
13 noiembrie 2017


Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova
Kogălniceanu 81, Chișinău
tel: (022) 22 58 60
e-mail: PFP@americancouncils.md
americancouncils.md/lfp
14128 vizualizări

Collider – An event for creatives

Moldova Competitiveness Project INVITES! In an increasingly flattening world, unrealized energy is created when talent and opportunity transcend borders. Introducing COLLIDER, the first event of its kind bringing US-based opportunities together with the creative sector of Moldova. The event is designed to accelerate the dialogue between the creatives from US and Moldova in advertising, graphic design, VR, animation, audio and video production, music and gaming.

EVENT DETAILS

Exciting speeches, a panel of discussions, focused talks and networking event with US creative business owners.
Open to all creative professionals, students, freelancers activating in the creative sector.
To reserve a seat, please buy a ticket here:
➡️ iticket.md/event/collider.

Date: October 10, 2017
Hours: 16:00 – 20:00, Dreamups Innovation Campus

Event host — Eugen Boico, CEO Publicis Moldova

SPEAKERS
Tim Thompson, Chief Revolution Thinker RevThink
Joel Pilger, Consultant RevThink
NIka Offenbac, Partner & Executive Producer And/Or New York City, US
Robb Wagner, Founder, Executive Producer & Director at Stimulated Inc in Los Angeles, US
Jim Read, Creative Director at Turner's truTV

FINF THE EVENT ON FACEBOOK
2732 vizualizări

MOLDOX - Festivalul de film documentar spre care duc toate drumurile

Oficial, este lansată cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX ce se va desfășura cu tema „PUTEREA”, la Cahul, între 23-28 septembrie 2017. Tutori nominalizați la Oscar și documentare selectate de la cele mai renumite festivaluri, sunt câteva elemente cheie ale acestei ediții prezentate de către organizatorii MOLDOX în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc astăzi.
Urmăriți Conferința Video

Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu un „Cine-concert” cu ocazia a 65 de ani de la înființarea studiourilor Moldova Film. Vor fi proiectate 4 producții din arhivele Moldova Film: „Cahulenii”, „Codrii”, „La noi la Colibași” și „Pământul Soarelui”, care vor fi acompaniate de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» dirijată de Ilie Croitoru Rotila.

Olga Cortac, membru fondator al Asociației „MOLDOX” a declarat că MOLDOX se întâmplă la Cahul și se întâmplă pentru toată lumea din Moldova și de peste hotare, iar prin intermediul filmului „Vrem să ajungem în percepția și inima fiecărui om cu mesajul că împreună, prin această putere pe care o exemplificăm noi ca temă a acestei ediții, putem facem o schimbare”.

În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 18 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 8 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub.

Maxim Cîrlan, Director „MOLDOX Festival”: „Vor fi proiectate filme din 26 țări, iar pentru că vrem să aducem regizorii filmelor cât mai aproape de public, 10 regizori vor fi prezenți la sesiunile de Q&A (întrebări-răspunsuri). O noutate pentru Moldova este că unul dintre tutorii MOLDOX LAB — 4 ateliere de film documentar, este regizorul nominalizat de două ori la Oscar și premiat cu 16 Emmy, Jon Alpert”, a mai adăugat Directorul Festivalului.
Maxim Cârlan a mai declarat că pentru a nu limita accesul la festival a persoanelor ce nu locuiesc în Cahul, organizatorii asigură transport gratuit, un autobuz va pleca zilnic din Chișinău spre Cahul, mai multe detalii doritorii le pot găsi pe pagina de Facebook.

TRANSPORT GRATUIT, ZILNIC
— 10:00 — pornire din Chișinău: Blocul Central USM, Mateevici 60
— 20:00 — plecare din Cahul: Palatul de Cultură «Nicolae Botgros»
Înregistrează-te telefonic la numărul: 079973839

Pontus Hjertén, Svenska Filmstudion: „Este important să avem cooperări și coproducții internaționale pentru că anume în felul acesta se înțelege și se scoate în evidență adevărata valoare a filmului documentar. Acest lucru se întâmplă tot mai mult în cadrul festivalurilor din Europa și este plăcut să creăm aceste relații și rețele de producători și regizori de film și în Moldova. Mai mult, așteptăm ca filmele create la MOLDOX să fie proiectate la cinema sau la televizor.”

PROGRAMUL ȘI CATALOGUL

Prima ediție a festivalului a atras peste 2.500 de spectatori ce au vizionat 20 documentare de lung și scurt metraj, în Sala Mare a Palatului Culturii „Nicolae Botgros”.

MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova, Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Ne puteți contacta la info@moldoxfestival.com, 067346379.
Referință: http://moldoxfestival.com/2017/09/21/2628/?lang=ro | trecerea prin referinta: 799
3265 vizualizări

Centrul Media pentru Tineri a lansat cea de-a doua ediție a Premiului Media pentru Tineri

„Diversitatea – șansa mea de a fi unic” este subiectul general al concursului media la care se pot înscrie toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care vorbesc orice limbă. Același participant se poate înscrie la mai multe domenii (foto, video, text) doar dacă expediază dosare separate pentru fiecare secțiune.

Produse acceptate la concurs:

  • Fotografii (max. 5)
  • Video (să nu depășească 5 minute)
  • Text (volum de 1-2 pagini)
  • Alte informații importante găsiți în regulament (nu-l ingnorați!)

Dosarul participantului va conține formularul și produsul media.

Adresa pentru depunerea dosarelor: premiul.media@gmail.com

Atenție! Va fi apreciată originalitatea, mesajele inedite și respectarea subiectului general. Materialele expediate trebuie să fie realizate în perioada martie-septembrie 2017.

Termenul limită de înscriere: 30 septembrie, 2017.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment public și vor fi premiați cu obiecte de valoare (cameră foto, laptop, tabletă) în funcție de locul pe care îl vor ocupa.

Membrii juriului vor fi jurnaliști, regizori, fotografi din Republica Moldova. Numele acestora vor fi publicate după 30 septembrie.

Pentru alte informații

E-mail: premiul.media@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/centrul.media.pentru.tineri

GSM: 067664465, 068049220

Site: www.voceatinerilor.md/

Tel./fax: 022 731452

„Premiul Media pentru Tineri” este primul concurs media pentru tineri, organizat la nivel național de către AO Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie, Ministerul Educației al Republicii Moldova cu susținerea financiară a Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).
25751 vizualizări

Speak UP, Youth Work, Kobuleti, Georgia

We are looking for 3 participants with the age 18-35 years old from per country. Totally will attend 3 participants to attend a training course in Georgia, Kobuleti in the period 14-22 October 2017. The target group is representatives of youth organizations (youth leaders, youth workers, volunteers, multipliers). They also should:

be18-35 years old;
be able to activly involve in the project;
be motivated and be able to attend the course for its full duration;
be able to work in English

The specific objectives are:

1.Offer specific competences to enable participants to build a strong brand image and communication strategy for their organization;
2.Explore the ways in which non-formal education and voluntary activities can be better promoted inparticipants communities and increase awareness on their value in order to attract more youth to them and receive support from stakeholders outside NGO environment;
3.Create strategies to raise awareness and understanding of the general public on what youth work is and the role of youth worker in the development process of youngsters.

Here are some of the sessions from the project: (The final time-table will be adapted based on participants profile, needs and expectations):

•Getting to know each other & Team building activities
•Programme introduction & Youthpass
•Boost your creativity!
•How to enter a creative disposition and set-up a creative working environment•What exactly is a brand?
•An NGOs branding strategy
•Social Media Tactics for NGOs
•PR techniques
•National Realities: Youth work, Volunteerism and Non-formal education
•Designing Campaigns aimed to promote non-formal education and volunteerism, and to raise awareness and understanding of the general public about what is youth work and what a youth worker does
•Erasmus + Programme Opportunities
• Inspiring Campaigns

Fill in the APPLICATION FORM. Deadline for sending your application 10th September.
For more information please check the INFOPACK.

2070 vizualizări

Învață cum să faci un video viral la Action Workshop

Dacă ești un activist social ai putea, mai devreme sau mai târziu, să te gândești la un film. E o unealtă puternică pentru a trezi atenție pentru cazul tău și pentru a face justiție dând voce oamenilor cu nevoi. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate. Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. După acest workshop veți fi gata să folosiți filmul ca pe un mare debușeu nu numai pentru marketingul vostru dar și pentru a vorbi despre experiența voastră ca activist sau angajat ONG.


Prin acest workshop va vom facilita întâlniri cu realizatori de filme experimentați și vom încuraja relațiile cu profesioniști care ar putea fi potențiali parteneri ai viitoarelor voastre filme.
Vă oferim și o scurtă prezentare a modului în care sunt finanțate și distribuite filmele online și off-line.


Gregor Hutz
s-a născut în septembrie 1978 în Munchen/Germania. A crescut în Umbria/Italia până în 1989 când s-a întors în Munchen. A regizat primul lui film in 1999, un documentar de lung metraj. Un an mai târziu au urmat reclame și scurt metraje făcute în Bangkok, după care Gregor Hutz s-a mutat la Berlin unde a a studiat la Academia Germană de Film și Televiziune (dffb). A absolvit în 2011 cu documentarul “Land of Joy”. Lucrează ca regizor în industria filmelor, reclamelor și documentarelor. Ultimul său film, “Stop Styling”, e un portret a celui mai influent designer de produse din fosta Republică Democrată Germană, film momentan în distribuție.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită: 10 septembrie

Acces: gratuit

Număr de participanți: 10

Nivel: intermediar

Grup țintă: membrii ai ONG-urilor și Organizației Societății Civile din Moldova, indiferent dacă au sau nu experiență în realizarea de filme

Criterii de selecție:

Vârstă: 18+

Naționalitate: Republica Moldova

Cum aplici?

Documentele cerute sunt următoarele:

– un CV recent (maxim 2 pagini);

FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE, de completat în engleză;

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail info@moldoxfestival.com
Referință: http://moldoxfestival.com/2017/07/25/action-workshop-2/?lang=ro | trecerea prin referinta: 1204