Alumni news

3874 vizualizări

Curs gratuit ”Competențe digitale pentru o carieră de succes”, Proiect ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes”

Vă invităm să beneficiați de un curs gratuit oferit de către bibliotecile publice / centrele de excelență pentru bibliotecari din Chișinău, Cahul, Căușeni, Ciadîr-Lunga, Telenști, Bălți și Orhei în cadrul Proiectului ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” coordonat de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație cu susținerea financiară a Programului Novateca.

Dobândiți cunoștințele digitale care vă vor ajuta să găsiți un loc de muncă, să creșteți în carieră sau să vă dezvoltați afacerea. Cursul nostru se adresează studenților, persoanelor care se află în căutare de un loc de muncă, angajaților care își doresc o creștere în carieră sau proprietarilor de afaceri care au nevoie de competențe noi. Ne adresăm celor care fac primii pași în online, care vor să își dezvolte aptitudinile digitale și să fie pregătiți pentru cerințele pieții muncii din era digitală. Competențele digitale incluse în curs se regăsesc în Strategia Educația — 2020 elaborată de către Ministerul Educației Republicii Moldova și sunt recomandate de către Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Regulamentului cu privire la formarea continuă a adulților publicat în data de 31 martie 2017 în Monitorul Oficial Nr. 92-102, art Nr: 266.

1) Pentru a parcurge gratuit cursul online ”Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” este necesar să vă înscrieți la una dintre bibliotecile din lista noastră — BIBLIOTECI.

2) Împreună cu formatorii de la bibliotecă veți studia informația inclusă în curs și veți dezvolta o serie de competențe digitale cheie incluse în Strategia Educația 2020 — CURSUL ONLINE.

3) Instruirea se va desfășura în cadrul unor workshop-uri organizate la sediul bibliotecii noastre dar și la distanță, în regim online, în perioada septembrie – noiembrie 2017, decembrie 2017 – februarie 2018, martie -mai 2018, iunie – august 2018.

4) Interacțiunea între participanți și între formatori și participanți va avea loc online, pe Facebook, prin intermediul grupului virtual ”Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes”.

5) Formatorii de la bibliotecă vor înregistra beneficiarii, vor organiza sesiunile de instruire, vor facilita învățarea la distanță și vor ține evidența îndeplinirii sarcinilor incluse în curs.

6) Utilizatorii care vor îndeplini sarcinile din cadrul proiectului vor primi un certificat de absolvire a cursului din partea bibliotecii.VĂ URĂM SUCCES ȘI NE VEDEM CU TOȚII LA BIBLIOTECĂ!
2256 vizualizări

MOLDOX LAB – workshop-uri pentru iubitorii de film documentar

Ești pasionat de documentare, atunci aplică până pe 10 septembrie, la unul dintre cele 4 ateliere MOLDOX LAB, care se vor desfășura între 23 și 28 septembrie în Cahul. Învață de la producători de film și regizori internaționali cum se creează un documentar cu impact social. MOLDOX LAB este parte componentă a „Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială — MOLDOX”, care se desfășoară pentru a doua oară în Moldova, la Cahul.

Atelierele MOLDOX LAB vor fi facilitate de către tutori internaționali cu o vastă experiență în domeniu și oferă sprijin fundamental tinerilor entuziaști, dar și îndrumare pentru producătorii cu experiență în realizarea documentarelor din Moldova dar și de peste hotare. La finalizarea fiecărui atelier, participanții își vor prezenta lucrarea gata la evenimentul de închidere al festivalului. Începând cu acest an, MOLDOX dorește să contribuie la industria filmului documentar din Moldova, organizând o sesiune de pitching (prezentare de proiecte) în fața unui consiliu de profesioniști din industria europeană. Trei cele mai reuşite proiecte vor fi selectate pentru a participa la programe de formare în Europa.

Exploration Workshop se adresează tinerilor din municipiul Cahul, dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă. Vor fi selectați 15 tineri care vor fi instruiți de către tutorii: Nora Agapi și Roxana Comes, din România. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări. Formularul de înregistrare în găsiți AICI.

Action Workshop este un atelier de lucru desfășurat în limba engleză, adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficient și creativ prin intermediul filmului. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate. Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. 10 activiști vor fi selectați pentru a lucra împreună cu regizorul german Gregor Hutz. Aplică AICI.

Inspiration Workshop se va desfăşura în limba engleză şi se adresează producătorilor de film documentar din Republica Moldova, care au în dezvoltare (sinopsis, cercetare etc.) sau în producție propriul proiect cinematografic, în care se abordează un subiect puternic de relevanță socială. În cadrul acestui atelier, deţinătorul a 16 premii Emmy, şi a două nominalizări la Oscar, regizorul și producătorul JON ALPERT va spune povești care-i fac puternici pe oameni, luptă împotriva corupției, furnizează oportunități și acorduri egale, ne fac să râdem, să plângem și să luptăm pentru justiție. Iar împreună cu realizatoarea independentă de filme documentare şi profesoara de film, Melody Gilbert vă veţi concentra pe pitching și dezvoltarea proiectului propus de voi, dar și pe realizarea unei mostre sau a unui trailer. Pe parcursul workshop-ului veți filma, scrie și monta 1-5 minute a documentarului vostru. Vor fi selectaţi între 5 şi 8 participanţi. Aplicaţi pentru workshop AICI.

Advanced Women Filmmakers este un atelier internaţional pentru 7 femei profesioniste în domeniul cinematografiei din Republica Moldova, România și Ucraina, care au experiență în filmul documentar. Importanța creșterii numărului de femei povestitor și a personajelor feminine nu trebuie subestimat. Acest workshop include feedback despre și pentru dezvoltarea propriului proiect documentar, exerciții practice pentru a-ți găsi vocea personală (folosind echipament personal), vizionarea și discutarea filmelor și construirea de rețele. Atelierul este facilitat de către JOHANNA BERNHARDSON — regizoare și producătoare de film documentar și de film experimental, din Gothenburg. Aplică AICI.

Evenimentul este organizat în colaborare de către Asociația „MOLDOX, „”SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), “CONTACT-Cahul.” și în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă. Festivalul este finanțat de către „Swedish Institute Creative Force Programme” cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, Centrului Cultural Român, Goethe Institut prin intermediul Centrului Cultural German AKZENTE, Primăriei orașului Cahul și Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.
Referință: http://moldoxfestival.com/2017/07/26/filmmaking/?lang=ro | trecerea prin referinta: 982
2295 vizualizări

NO Corruption in Education - un nou proiect marca Wave Week Moldova

Corupția este un flagel al societății cu care ne confruntăm încă din băncile şcolii. Problema corupţiei este recunoscută drept una gravă pentru Republica Moldova atât de autorităţile naţionale, cât şi de către instituţiile de profil internaţionale, iar sistemul educaţional este unul dintre cele mai vulnerabile la acest capitol. Câțiva absolvenți ai programului Wave Week Moldova 2017 au inițiat o campanie socială, care are drept scop anume sensibilizarea, informarea şi motivarea tinerilor în lupta împotriva corupției în sistemul educațional.

Primul eveniment, în cadrul căruia se va desfăşura şi lansarea campaniei, constă dintr-un training motivațional cu genericul «Combatem Corupția Împreuna», susținut de 2 activişti civici şi 2 experți, care îți vor împărtăşi experiențele şi cunoştințele lor în legătură cu metodele de luptă împotriva corupției în învățământ.

Dacă eşti elev sau student, dornic de a contribui la înfăptuirea schimbării spre bine şi de a nu trata cu indiferenţă una dintre cele mai stringente probleme ale societății noastre, te invităm sa ni te alături pe data de 22 august, ora 16:00, în incinta Skytower, pentru a participa la acest training oferit de speakeri profesionişti, care te vor învăța cum să opui rezistență corupției.
Pentru a te înregistra, COMPLETEAZĂ FORMULARUL!

Pentru a afla mai multe detalii, accesează EVENIMENTUL FACEBOOK.

NO Corruption in Education este un proiect de voluntariat implementat în cadrul programului Wave Week Moldova 2017, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, afiliat cu Spark the Wave, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova și al Ambasadei SUA în Moldova.
2531 vizualizări

48h Moldovan Film Challenge – trezim cinematografia moldovenească

Șapte regizori cu echipele lor de cineaști din Republica Moldova, România și Ucraina vor crea de la zero un film de scurt metraj, în cadrul 48h Moldovan Film Challenge, ce va avea loc în perioada 3-6 august, la studiourile MOLDOVA-FILM. Filmele produse vor fi ecranizate și jurizate la Centrul Cultural Odeon, pe 6 august, iar echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

48h Moldovan Film Challenge este un proiect-provocare destinat tinerilor cineaști, cu scopul de a reanima cinematografia locală. Proiectul este implementat de către asociația MOLDOX, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, MILK FILMS în parteneriat cu MOLDOVA-FILM și susținut financiar de către Ambasada S.U.A la Chișinău.

MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT

Până la începerea 48h Moldovan Film Challenge, echipele vor fi ghidate de un expert în cinematografie din New York. Workshop-ul va dura o zi și se va axa pe modalități de conlucrare eficientă a echipei de filmare și abordarea minimalistă în turnarea filmelor.

Chiar și lucrând într-un spațiu restrâns, cu un echipament de bază și cu un număr mic de colaboratori și actori este posibil să creezi un film de calitate. Daniel Patrick Carbone va dezvălui participanților cum să valorifice la maximum posibil din resursele limitate și cum să își concentreze atenția pe relatarea unei istorii cu impact. Acest workshop va pregăti cineaștii nu doar pentru 48h Moldovan Film Challenge, ci și pentru cariera lor proprie în cinematografie. Într-o industrie în care abaterile sunt pretutindeni, mai puțin, înseamnă mai mult.

CAMERA! MOTOR! ACȚIUNE!

La evenimentul de start al provocării de 48 ore, fiecare echipă va trage la sorți o propoziție și o recuzită pregătite de organizatori. Aceste elemente trebuie incluse în mod obligatoriu în viitorul film și este decizia fiecărei echipe cum le va integra în film. Toată munca creativă trebuie să aibă loc în perioada oficială alocată turnării filmului. Orice alte lucrări făcute în prealabil sunt interzise. Vor fi apreciate cele mai originale abordări ale acestor elemente.

Echipele sunt formate din maxim șase membri care vor împărți responsabilitățile de regizor, asistent de regizor, producător, scenarist, operator, monteur, sunetist, specialist pe lumini, etc. Majoritatea membrilor echipei de filmare nu sunt la prima experiență cinematografică, având deja cel puțin 2 ani de activitate în cinematografie. Toți participanții vor crea filmele lor în bază de voluntariat.

Provocarea 48h Moldovan Film Challenge va avea loc în perioada: vineri, 4 august, ora 10:00 — duminică, 6 august, ora 10:00. Atunci când se încheie provocarea de 48 ore, filmele realizate vor fi proiectate în fața publicului larg și a juriului, la Centrul Cultural Odeon. Juriul va aprecia filmele conform cerințelor din regulamentul proiectului, iar echipa cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

Inițiativa de desfășurare a filmărilor la MOLDOVA-FILM în cadrul 48h Moldovan Film Challenge poartă și un aspect simbolic. Proiectul dat are drept scop de a scoate din amorțire cinematografia locală și crearea unei comunități de viitori cineaști în Republica Moldova.

Pentru orice întrebare despre proiect, o contactați pe Viorica Budu – comunicator „48h Moldovan Film Challenge”, info@48hfilm.com sau telefonic: 067346379.
13114 vizualizări

Internews in Moldova seeks qualified candidates for the position of Grants Manager in Chişinău

The Grants Manager will be responsible for ensuring effective grants management throughout the entire lifecycle of the MEDIA-M project, will facilitate all aspects of the grant selection, awarding and administration processes in compliance with USAID and Internews rules and regulations. Work directly with counterparts at Internews in Washington DC and Arcata offices to ensure a smooth flow of sub-grant requests and documentation from Chisinau to the US and sub-grant funding from the US to Chisinau.

Duties and ResponsibilitiesTasks include, but are not limited to:

• Manage Internews Field Grant facility.

• Maintain regular contacts with Internews sub-grantees with respect to implementation of projects.

• Responsible for developing, translating and updating grant agreements.

• Consult Internews partners on all types of reporting. Ensure the narrative and finance reports are submitted by sub-grantees on a timely basis.

• Participates in the selection of grantees, visits and communicates remotely with grantees regularly to monitor implementation of projects, assists the M&E manager with monitoring and evaluation of the results and impact of grantees’ activities.

• Provide technical assistance, communications and training support to the grantees.

• Responsible for maintaining sub-grant agreements and reporting files.

• Keep Chief of Party (COP) and Deputy COP informed of all challenges, issues and successes of sub-grantees.

• Contribute to Internews program reports.

• Contribute to development of RFAs and other grant-making or solicitation documentation.

• Work closely with the finance staff to ensure that Internews, USAID and local regulations are observed in sub-grantee grant execution.

• Follow changes in USAID, Internews and local requirements.

• Represent Internews at external meetings if assigned by management.

• Assists COP in preparing reports, projections, implementation plans, etc.

• Other tasks as assigned by Internews management.

Required Skills and Qualifications• At least 3 years of experience with grants programs, design and management is preferred.

• Experience working with USAID-funded programs, strongly preferred.

• Willingness and ability to travel around Moldova.

• Bachelor’s degree or its international equivalent. Master’s degree preferred.

• Romanian, Russian fluency and English (reading, writing and speaking) and excellent presentation skills.

• Ability to work professionally as part of a team, meet deadlines, communicate effectively, and deal with diverse partners in challenging environments.

• Strong oral and written communications skills.

• Word processing (Microsoft Word), spreadsheet (Microsoft Excel), e-mail (Microsoft Outlook).

All interested candidates are encouraged to submit their CVs, cover letter and two references electronically until 18:00 of June 30, 2017, to the following e-mail address: ocrucovschi@internews.org with “Grants Manager" in the subject line.

The qualified candidates will be invited for an interview in person or via e-mail. Early applications will receive priority.
2537 vizualizări

Festivalul Internațional de Film al Diversităţii, la a doua ediţie în Chişinău

La cea de-a doua ediţie a Festivalului Internațional de Film al Diversităţii, la Chişinău vor fi proiectate filme documentare de scurt metraj şi filme de ficţiune dedicate tematicii diversităţii. În concurs sunt prezentate peste 200 de proiecţii de filme internaţionale din 50 de ţări, inclusiv din spaţiul CSI.


Sunt încurajate proiecţiile de filme realizate de către cineaștii autohtoni, la secțiunea “Diversitatea privită de cineaștii din Moldova”, care promovează tolerenaţa față de religie, minorităţi entice, persoane cu dizabilităţi, persoane de acelaşi sex, egalitatea şi multi-culturalitatea.

Proiecţiile filmelor prezentate de tinerii şi cineaştii din Moldova vor fi produse cu o durată de 3-30 min, care vor putea fi promovate şi nominalizate în cadrul festivalului de filme pentru ingeniozitate şi profesionalism. Termenul limita de depunere a aplicaţiilor este 25 iulie, 2016. Cineastii internaţionali sunt încurajaţi să-şi prezinte proiecţiile pe portalul Film Freeway.

Festivalul de film se va desfăşura la Chişinău, în perioada 11-12 august, iar programul și locul evenimentului urmează să fie anunțat mai târziu pe pagina „International Diversity Film Festival”

Cele mai bune filme proiectate la acest eveniment sunt produse din toate colţurile lumii şi promovează noile talente ai producătorilor locali şi internaţionali, care împărtăşesc viziuni noi despre egalitate, democraţie şi diversitate în societate.

Tinerii şi cineaştii sunt încurajaţi să-și depună proiecţiile de filme în format electronic (Wetransfer), Youtube, Vimeo, cu o scurtă sinteză despre film, datele de contact şi adresa aplicantului. Proiecţiile le puteți expedia la adresa uchangetv@gmail.com

Persoanele interesate în Festivalul Diversităţii pot accesa pagina de FB „International Diversity Film Festival” sau www.uchange.tv

Contacele organizatorilor: +37378209783, natalia.ghilascu@gmail.com

Evenimentul este organizat la iniţiativa absolvenţilor moldoveni ai programului american de studii Hubert Humphrey.
1781 vizualizări

Festivalul Internațional de Film al Diversităţii, la a doua ediţie în Chişinău

La cea de-a doua ediţie a Festivalului Internațional de Film al Diversităţii, la Chişinău vor fi proiectate filme documentare de scurt metraj şi filme de ficţiune dedicate tematicii diversităţii. În concurs sunt prezentate peste 200 de proiecţii de filme internaţionale din 50 de ţări, inclusiv din spaţiul CSI.


Sunt încurajate proiecţiile de filme realizate de către cineaștii autohtoni, la secțiunea “Diversitatea privită de cineaștii din Moldova”, care promovează tolerenaţa față de religie, minorităţi entice, persoane cu dizabilităţi, persoane de acelaşi sex, egalitatea şi multi-culturalitatea.

Proiecţiile filmelor prezentate de tinerii şi cineaştii din Moldova vor fi produse cu o durată de 3-30 min, care vor putea fi promovate şi nominalizate în cadrul festivalului de filme pentru ingeniozitate şi profesionalism. Termenul limita de depunere a aplicaţiilor este 25 iulie, 2016. Cineastii internaţionali sunt încurajaţi să-şi prezinte proiecţiile pe portalul Film Freeway.

Festivalul de film se va desfăşura la Chişinău, în perioada 11-12 august, iar programul și locul evenimentului urmează să fie anunțat mai târziu pe pagina „International Diversity Film Festival”

Cele mai bune filme proiectate la acest eveniment sunt produse din toate colţurile lumii şi promovează noile talente ai producătorilor locali şi internaţionali, care împărtăşesc viziuni noi despre egalitate, democraţie şi diversitate în societate.

Tinerii şi cineaştii sunt încurajaţi să-și depună proiecţiile de filme în format electronic (Wetransfer), Youtube, Vimeo, cu o scurtă sinteză despre film, datele de contact şi adresa aplicantului. Proiecţiile le puteți expedia la adresa uchangetv@gmail.com

Persoanele interesate în Festivalul Diversităţii pot accesa pagina de FB „International Diversity Film Festival” sau www.uchange.tv

Contacele organizatorilor: +37378209783, natalia.ghilascu@gmail.com

Evenimentul este organizat la iniţiativa absolvenţilor moldoveni ai programului american de studii Hubert Humphrey.
4571 vizualizări

USG Alumni Picnic: „STAR OUR FRIENDSHIP”, JULY 1st, 2017

În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și SUA, sâmbătă, 1 iulie 2017. Vă invităm la una din cele mai importante sărbători americane să o petreceţi împreună cu prietenii, colegii şi familia într-o atmosferă caldă, plină de diverse activități, schimb de experiență, gustări şi băuturi. Primii 200 de absolvenţi vor avea intrarea gratuită, restul absolvenților doritori și oaspeţii vor achita o taxă de participare (200 lei). Copiii până la 10 ani au acces liber. Pentru a vă înregistra, completați FORMULARUL ONLINE . DATA LIMITĂ de înregistrare: 25 iunie 2017. * Acest eveniment este organizat cu suportul finaciar al Ambasadei SUA la Chișinău, la care sunt invitați absolvenții tuturor programelor de schimb ale Guvernului SUA. _____________________________________________________________________________ Накануне Дня Независимости США, Ассоциация Творческого Развития, которая представляет и поддерживает деятельность общества выпускников американских программ, приглашает Вас праздновать культурное разнообразие в субботу, 1 июля. Мы приглашаем Вас на один из самых важных американских праздников, чтобы провести этот день вместе с друзьями, коллегами и семьей в теплой атмосфере, наполненной различными конкурсами, обменом опытом, закусками и напитками. Для первых 200 зарегистрированных выпускников вход будет бесплатным, для остальных выпускников и гостей, желающих посетить мероприятие, вход будет платным (200 MDL). Детям до 10 лет вход бесплатный. Для регистрации заполните ОНЛАЙН ФОРМУ ! Kрайний срок регистрации: 25 июня 2017. * Это мероприятие организовано при финансовой поддержке Посольства США в Кишиневе. Mы приглашаем выпускников всех программ обмена Правительства США.
3147 vizualizări

EcoMania 2017 - rezultatele justifică munca

Este deja o tradiție pentru Asociația pentru Dezvoltare Creativă ca în fiecare primăvară să ne mobilizăm și să desfășurăm acțiuni ecologice de voluntariat. Împreună cu echipa de coordonatori locali care duc spiritul ecomanist în comunitățile lor, reușim să sensibilizăm cetățenii Moldovei despre problemele ecologice pe care le avem; să desfășurăm acțiuni de salubrizare și să reciclăm. Toate acestea au loc în cadrul proiectului „EcoMania”, desfășurat la a treia ediție și care a fost încheiat în cadrul evenimentului de totalizare „EcoExpoziție”, ce a avut loc pe 28 mai.La „EcoExpoziție” au participat echipa organizatorică, coordonatorii locali, alături de unii din voluntarii activ implicați în acțiunile proiectului facilitatorii și invitații din cadrul „EcoInformat”, „EcoOrganizat”, „EcoQuest” și „EcoTrendy”, pentru a celebra rezultatele obținute în cadrul proiectului la nivel național și local în perioada martie-mai, 2017.

Ne mândrim cu următoarele rezultate:

177 activități „EcoInformat”, „EcoOrganizat”, „EcoQuest” și „EcoTrendy” desfășurate în regiuni;
21 de localități gazdă a EcoMania 2017;
36 instituții implicate și susținătoare a proiectului;
2698 voluntari și participanți ce au participat în activități și au beneficiat de proiect.

Felicităm Coordonatorii locali Ecomania 2017:

 • Dariana Sorochin — Trușeni;
 • Bacal Livica, Juraveli Carolina — Otaci;
 • Cebotari Irina — Ungheni;
 • Stoianov Ana — Comrat;
 • Ostrovschi Corina — Fălești;
 • Grițco Nadejda — Orhei;
 • Gajin Ion — Chișinău
 • Culicovschi Mihaela — Cantemir;
 • Danu Tatiana — Călărași;
 • Babcenco Iuliana — Soroca;
 • Mihalcean Nonna, Pascal Inga — Bălți;
 • Armaș Constantin — Chișinău;
 • Olga Mihailenco, Balica Olesea — Chișinău.
Mai multe poze de la eveniment le găsiți pe pagina de Facebook/EcoManiaEcoMania este un proiect implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău. Scopul proiectului este SENSIBILIZAREA, INSPIRAREA și ANGAJAREA cetățenilor activi ai Republicii Moldova, în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității în care locuim.

Referință: https://www.facebook.com/EcoManiaMD/ | trecerea prin referinta: 1335
3149 vizualizări

Friendship Force Dayton, Ohio la Chișinău

Ai avut vreodată ocazia să găzduiești o familie de americani la tine acasă? Acum ai această șansă! ADC te provoacă să fii parte a proiectului comun ADC și Friendship Force International și anume să cunoști mai bine cultura americană găzduind un cuplu sau o persoană din Dayton, Ohio timp de o săptămână, începând cu 9-15 septembrie 2017.

Care sunt beneficiile?

— Poți explora lumea fără a pleca de acasă, vei cunoaște oameni cu experiență de viață impresionantă, iar comunicarea cu ei îți vor lărgi orizonturile spre diferite domenii;
— Vei întâlni oameni cu care poți să menții relații de prietenie toată viața și ai toate șansele ca ulterior să vizitezi America, având deja cazare asigurată;
— Vei avea ocazia să promovezi tradițiile, obiceiurile, bucătăria și cultura Moldovei, iar oaspeții tăi vor deveni automat ambasadori ai țării noastre după ce vor reveni acasă.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă pregătește un program divers pentru cei 17 Ambasadori ai Friendship Force Dayton, Ohio: vizite la diferite instituții și locații în Moldova, workshop de cunoaștere a programului Friendship Force, gătitul plăcintelor, seara interculturală Moldova – Statele Unite ale Americii, sărbătorirea zilelor naționale ale Moldovei. ADC asigură acoperirea cheltuielilor pentru activitățile sus-menționate.

Responsabilitățile familiilor gazdă constau în asigurarea cazării pentru ambasadorii prieteniei, pregătirea micului dejun și uneori a cinelor în familie, în unele cazuri va fi necesară facilitarea transportului local prin Chișinău și participare la unele activități (după dorință). Este însă obligatoriu să participe la serile cu cină interculturală Moldova — Statele Unite ale Americii).

Vom aprecia buna dispoziție, ospitalitatea și împărtășirea culturii și tradițiilor țării noastre. Tu și familia ta puteți fi parte a tuturor acestor activități și crea spațiu de mai multe.

Dacă ești interesat, nu ezita să ne contactați pe e-mail: adc@usalumni.md
Mai multe detalii despre program aflați de pe site-ul oficial a Friendhip Force
Mai multe despre ADC www.usalumni.md